ΔΙΕΘΝΗ

Χρυσός: Οι χώρες που παράγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες στον πλανήτηΌπως και σε άλλες βιομηχανίες, π.χ. στη λιανική και στα smartphones, τα ηνία κατέχει η Κίνα, που παρήγαγε 404 τόνους χρυσού, δηλαδή το 11,5% της παγκόσμιας παραγωγής.Και να σκεφτεί κανείς ότι την τελευταία διετία έχει μειώσει την παραγωγή της λόγω της πτώσης της τιμής του χρυσού, της αύξησης του κόστους παραγωγής σε παλαιά χρυσωρυχεία, αλλά και της υιοθέτησης αυστηρότερης νομοθεσίας για την προστασία των εργαζομένων και του περιβάλλοντος.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Αυστραλία που παρήγαγε το 9% της συνολικής ποσότητας χρυσού παγκοσμίως, μπροστά από τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.Οι πέντε αυτές χώρες μαζί παρήγαγαν το 2018 κάτι παραπάνω από το 40% της συνολικής παραγωγής ενώ ακολουθούν το Περού, η Ινδονησία, η Γκάνα, η Νότια Αφρική και το Μεξικό.

Τον περασμένο χρόνο η ποσότητα χρυσού που αγόρασαν οι κεντρικές τράπεζες ανά την υφήλιο εκτοξεύτηκε στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και σχεδόν 50 χρόνια, τάση που συνεχίστηκε και φέτος. Και σύμφωνα με στοιχεία του ΔΝΤ και του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού του περασμένου Απριλίου η χώρα με τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού στον πλανήτη είναι οι ΗΠΑ. Αξιοσημείωτο είναι ότι στη σχετική λίστα που παραθέτουμε με την κορυφαία δεκάδα σε αντίστροφη μέτρηση, περιλαμβάνονται έξι χώρες από τη Γηραιά Ήπειρο:

10η θέση: Ινδία – Επίσημα αποθέματα χρυσού: 608,7 τόνοι

9η θέση: Ολλανδία – Επίσημα αποθέματα χρυσού: 612,5 τόνοι

8η θέση: Ιαπωνία – Επίσημα αποθέματα χρυσού: 765,2 τόνοι

7η θέση: Ελβετία – Επίσημα αποθέματα χρυσού: 1.040 τόνοι

6η θέση: Κίνα – Επίσημα αποθέματα χρυσού: 1.874,3 τόνοι

5η θέση: Ρωσία – Επίσημα αποθέματα χρυσού: 2.150,5 τόνοι

4η θέση: Γαλλία – Επίσημα αποθέματα χρυσού: 2.436 τόνοι

3η θέση: Ιταλία – Επίσημα αποθέματα χρυσού: 2.451,8 τόνοι

2η θέση: Γερμανία – Επίσημα αποθέματα χρυσού: 3.369,7 τόνοι

1η θέση: ΗΠΑ – Επίσημα αποθέματα χρυσού: 8.133,5 τόνοι

CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close