Κυριακή, 13 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΗ χώρα που έχει τον καλύτερο κατώτατο μισθό στον κόσμο

Η χώρα που έχει τον καλύτερο κατώτατο μισθό στον κόσμο

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Έρευνα του ΟΑΣΑ εξέτασε τους κατώτατους μισθούς σε 27 χώρες του αναπτυγμένου κόσμου και κατέληξε ότι η χώρα με τον πιο γενναιόδωρο εθνικό κατώτατο μισθό και συνεπώς ο ιδανικός εργασιακός προορισμός είναι η Αυστραλία.

Εκεί οι εργαζόμενοι που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, λαμβάνουν 15,96 δολάρια Αυστραλίας την ώρα. Μετά φόρων, και λαμβάνοντας υπόψιν το κόστος ζωής, το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε 9,54 αμερικανικά δολάρια.

mechanical adv 2021

«Το ενδιαφέρον είναι ότι ενώ έχουν τον μεγαλύτερο κατώτατο μισθό, έχουν και τη χαμηλότερη φορολογία», παρατηρεί ο δημιουργός της λίστας του ΟΑΣΑ, Χέρβιγκ Ίμερβολ. «Οι Αυστραλοί αναγνωρίζουν ότι η στήριξη των φορολογουμένων σε όσους αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, είναι εξαιρετικά σημαντική».

apostolakis adv 2

Στη λίστα του ΟΑΣΑ υπάρχουν χώρες οι οποίες στα χαρτιά φαίνεται πως έχουν υψηλότερα όρια στον κατώτατο μισθό από την Αυστραλία, όμως επειδή οι φορολογικοί συντελεστές είναι μεγαλύτεροι, κατατάσσονται τελικά σε χαμηλότερη θέση.

Οι ΗΠΑ, για παράδειγμα, είναι ενδέκατες στη σχετική λίστα με κατώτατο μισθό τα 7,25 δολάρια, τα οποία μετά φόρων μειώνονται στα 6,26 δολάρια την ώρα.

Οκτώ χώρες, μεταξύ των οποίων οι Φινλανδία, Σουηδία και Ελβετία, δεν περιλαμβάνονται στη λίστα του ΟΑΣΑ επειδή οι κυβερνήσεις δεν έχουν ορίσει εθνικά όρια στον κατώτατο μισθό. Σε πολλές από αυτές τις χώρες δραστηριοποιούνται πολύ ισχυρά εργατικά σωματεία τα οποία έχουν εξασφαλίσει συλλογικές συμβάσεις εργασίας, απαλείφοντας έτσι την ανάγκη κυβερνητικής παρέμβασης.

Αυτές είναι οι πέντε χώρες με τους πραγματικά μεγαλύτερους κατώτατους μισθούς στον κόσμο, σε δολάρια ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ:

1. Αυστραλία – $9,54
2. Λουξεμβούργο – $9,24
3. Βέλγιο – $8,57
4. Ιρλανδία – $8,46
5. Γαλλία – $8,24

Μεταξύ των χωρών με τους χαμηλότερους κατώτατους μισθούς στον αναπτυγμένο κόσμο είναι οι Λετονία, Χιλή και Μεξικό με αποδοχές περίπου στο 1 δολάριο ΗΠΑ την ώρα.

newmoney.gr
zygos gif 2020b
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ