ΚΟΣΜΟΣ

Brexit και από τη Eurovision θέλουν οι Βρετανοί

Brexit και στη Eurovision επιθυμούν οι Βρετανοί. Περίπου το 56% δηλώνει ότι η χώρα πρέπει να εγκαταλείψει το μουσικό διαγωνισμό ενώ το 44% επιθυμεί να παραμένει σε αυτόν.

Σύμφωνα με διαδικτυακή δημοσκόπηση του YouGov, η πλειοψηφία των Βρετανών δείχνει πάντως μικρό ενδιαφέρον για το θέμα. Αναποφάσιστο δηλώνει το 44% ενώ λευκό ψηφίζει το 7%.

«Η βρετανική κοινή γνώμη δεν έχει σταματήσει να θέλει να κόψει τις γέφυρες με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς» σχολίασε σχετικά η YouGov.

Επιπλέον, μεταξύ εκείνων που τάσσονται υπέρ της εξόδου από την Eurovision, το 76% ψήφισε υπέρ του Brexit και το 78% είναι ηλικίας 65 ετών και άνω, διευκρινίζει το YouGov. Στον αντίποδα, το 65% ψήφισε υπέρ της παραμονής στην ΕΕ και το 69% είναι ηλικίας 18 έως 24 ετών.Όπως καταδεικνύεται, το 22% των προσώπων που ερωτήθηκαν θα παρακολουθήσει τον διαγωνισμό που θα διεξαχθεί το Σάββατο στο Κίεβο. Όμως μόλις το 9% εξ αυτών αναφέρει ως κίνητρο την ευχαρίστηση του να ακούς μουσική, το 26% δηλώνει ότι το ενδιαφέρει να ακούσει τα ειρωνικά σχόλια του Βρετανού παρουσιαστή και το 19% η προοπτική να σχολιάσει χλευαστικά το σόου, ιδίως τις κιτς εμφανίσεις των ερμηνευτών.

Η Βρετανία έχει νικήσει πέντε φορές στο διαγωνισμό της Eurovision μετά την έναρξή του το 1956, την τελευταία φορά το 1997.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close