ΔΙΕΘΝΗ

Bloomberg: Ποια χώρα είναι η κυρίαρχος στην παραγωγή προστατευτικών μασκών

Αν σας ρωτούσε κάποιος, ποιο είναι εκείνο το προϊόν που χρησιμοποιείτε περισσότερο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πιθανότατα να λέγατε τις προστατευτικές μάσκες προσώπου.

Αναμφίβολα, ηγέτιδα στην παραγωγή μασκών δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη χώρα εκτός από την Κίνα. Συγκεκριμένα, από την αρχή της πανδημίας μέχρι και τον Δεκέμβριο, η χώρα έχει εξάγει συνολικά 224 δισεκατομμύρια μάσκες – αριθμός που αντιστοιχεί σε 40 μάσκες για κάθε άτομο παγκοσμίως.

neratzoulis neo

Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από την παραγωγή προστατευτικών μασκών ανέρχονται σε 340 δισεκατομμύρια γουάν, περίπου δηλαδή 52 δισεκατομμύρια δολάρια. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί μόνο στο 2% των συνολικών εξαγωγών της Κίνας για το 2020. Αλλά και οι εξαγωγές ιατρικού εξοπλισμού και φαρμάκων αυξήθηκαν κατά 31% το 2020 σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Η ζήτηση για μάσκες, ιατρικό εξοπλισμό και γενικότερα για είδη που σχετίζονται με την πανδημία έχει αυξηθεί ραγδαία κατά τη διάρκεια της πανδημίας με τα συγκεκριμένα προϊόντα να πρωταγωνιστούν στις κινεζικές εξαγωγές. Σε αυτά, συμπεριλαμβάνονται ακόμη και είδη οικιακού εξοπλισμού που καθιστούν εφικτή την εξ αποστάσεως εργασία όπως είναι οι υπολογιστές, τα tablets και άλλα ηλεκτρονικά gadgets.

bakaliko lagos

«Με την πανδημία να μαίνεται ακόμη στις περισσότερες χώρες παγκοσμίως, η ζήτηση για τα συγκεκριμένα προϊόντα πρόκειται να συνεχιστεί και για τους επόμενους μήνες αυξάνοντας τα έσοδα της Κίνας» υποστηρίζει ο επικεφαλής Κινέζος οικονομολόγος της Standard Chartered Plc., Ντινγκ Σουάνγκ.
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button