ΔΙΕΘΝΗ

Bloomberg: Μπαίνει ηλεκτρονικό βραχιόλι στους εργαζόμενους του BBC

Ηλεκτρονικό βραχιόλι θα υποχρεωθεί να φορά το προσωπικό τoυ βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου BBC με στόχο οι εργαζόμενοι να τηρούν τις κοινωνικές αποστάσεις κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

Η κρατική εταιρεία μέσων ενημέρωσης του Ηνωμένου Βασιλείου ζήτησε από τους εργαζομένους που κατέχουν βασικούς ρόλους σε εκπομπές αλλά και σε αυτούς που συμμετέχουν σε ζωντανές μεταδόσεις να φορούν το βραχιόλι, όταν εισέρχονται σε εσωτερικούς χώρους των εγκαταστάσεων. Σε επίσημη δήλωσή, το BBC, επιβεβαίωσε -μεταξύ άλλων- ότι τα μέτρα για να διατηρηθούν οι αποστάσεις θα περιλαμβάνουν και φορητούς συναγερμούς.

caffeine adv 2021

«Οι συσκευές κοινωνικής απόστασης θα κυκλοφορήσουν σε βασικές τοποθεσίες του BBC σκοπό έχουν τη διατήρηση των κοινωνικών αποστάσεων», αναφέρει η ανακοίνωση του Οργανισμού και συμπληρώνει. «Όποιος εισέρχεται στα γραφεία θα κληθεί να φορέσει τις συσκευές, κάτι που θα ειδοποιεί τους χρήστες όταν απέχουν λιγότερο από δύο μέτρα από κάποιον άλλο.»

Το gadget μοιάζει με ένα walkie -talkie που θα «ειδοποιεί» τον κάτοχο, όταν κάποιος το πλησιάζει σε απόσταση λιγότερο των δύο μέτρων, ενώ έχει καταστεί σαφές πως δεν καταγράφει προσωπικά δεδομένα. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η εφαρμογή του νέου αυτού μέτρου θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα. .

neratzoulis neo

Σε μια προσπάθεια ελέγχου της πανδημίας, το BBC, υποβάλλει τους υπαλλήλους του σε εβδομαδιαία τεστ κατά του κορωνοϊού, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεινομική ασφάλεια του συνόλου των εργαζομένων, ενώ παράλληλα, παρέχει επαναλλαμβανόμενα σεμινάρια σχετικά με την κοινωνική απόσταση, τους κανόνες υγιεινής, αλλά και τη  χρήση μάσκας σε κοινόχρηστους χώρους.

Πηγή
Bloomberg

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button