ΚΟΣΜΟΣ

Associated Press: Υποψήφια πρόεδρος η Χίλαρι Κλίντον

Η πρώτη γυναίκα υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα έγινε πλέον και επίσημα η Χίλαρι Κλίντον καθώς, όπως μεταδίδει το Associated Press, συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό εκλεκτόρων για το δημοκρατικό χρίσμα και έτσι θα διεκδικήσει τα ηνία της χώρας της έναντι του ρεπουμπλικανού ανταγωνιστή της, Ντόναλντ Τραμπ. Έχοντας πλέον συμπληρώσει τους 2.383 εκλέκτορες η 69χρονη υποψήφια γίνεται η πρώτη γυναίκα υποψήφια ενός μεγάλου πολιτικού κόμματος.

Από την πλευρά του ο Μπέρνι Σάντερς, συνυποψήφιος της Χίλαρι Κλίντον για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, δήλωσε ότι θα εργαστεί προκειμένου να αλλάξει την εκλογική προτίμηση των υπερεκλεκτόρων του κόμματος, μέχρι τη διεξαγωγή του κεντρικού συνεδρίου των Δημοκρατικών, τον Ιούλιο.

Παράλληλα, τόνισε ότι τα ΜΜΕ έκαναν λάθος, επιμένοντας να καταμετρήσουν τους υπερεκλέκτορες στο συνολικό αριθμό των εκλεκτόρων της Χίλαρι Κλίντον.

Οι δηλώσεις αυτές, του Σάντερς έγιναν μετά τη γνωστοποίηση του αριθμού των 2.383 εκλεκτόρων που εξασφαλίσει η Χίλαρι Κλίντον, προκειμένου να επιλεγεί για το προεδρικό χρίσμα του κόμματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close