ΚΟΣΜΟΣ

Αρνούνται να αφαιρέσουν τις σβάστικες από την πόλη τους

Πόλη του Καναδά αρνείται να αφαιρέσει τις σβάστικες από άγκυρα που είναι τοποθετημένη σε δημόσιο πάρκο καθώς ο Δήμαρχος επικαλείται την ιστορική της αξία.

Ένας πολίτης, ο Corey Fleischer, ο οποίος αφαιρεί με γκραφίτι μηνύματα μίσους βρέθηκε στη πόλη Pointe-des-Cascades και προσπάθησε να καλύψει τις σβάστικες με μαύρη μπογιά.

Όμως ο δήμαρχος της πόλης Gilles Santerre, τον σταμάτησε και κάλεσε την αστυνομία προκειμένου να τον απομακρύνει από το πάρκο, με το επιχείρημα ότι η άγκυρα αποτελεί κομμάτι της τοπικής ιστορίας.

Την άγκυρα συνοδεύει ένα μήνυμα, στο οποίο σημειώνεται ότι πρόκειται για «αναμνηστικό του Ναζισμού» και χρησιμοποιήθηκε στην Ευρώπη μετά το τέλος του πολέμου, πιθανότατα από ένα εμπορικό πλοίο που βρέθηκε το 1980.Σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα της πόλης, πάντως, ο δήμαρχος υποστηρίζει ότι η άγκυρα ανήκε σε ένα εμπορικό πλοίο πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και ότι βρέθηκε από δύτες της περιοχής πριν από 25 χρόνια.

«Το Pointe-des-Cascades δεν υποστηρίζει τον Ναζισμό. Η περιοχή μας έχει μια πανέμορφη κοινότητα και οικογενειακό πνεύμα και διοργανώνει εκδηλώσεις που φέρνουν τους ανθρώπους κοντά», υποστηρίζει ο δήμαρχος.

Για να αποφευχθεί η σύγχυση, ο δήμαρχος θα τοποθετήσει μια πινακίδα που θα εξηγεί την ιστορία της άγκυρας.
Ο Corey Fleischer είναι ιδρυτής του Erase the Hate και ταξιδεύει όλο τον κόσμο αφαιρώντας μηνύματα μίσους.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close