ΔΙΕΘΝΗ

Απτόητη η Τουρκία, χωρίς τέλος οι προκλήσεις: Προχωράμε με τις γεωτρήσεις μας

Βήμα πίσω στην προκλητική της στάση δεν κάνει η Τουρκία και εμμένει να προχωρήσει σε γεωτρήσεις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, σύμφωνα και με την ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας στο ελληνικό διάβημα.

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, οι περιοχές που έχει σημειώσει για τις γεωτρήσεις βρίσκονται εντός των ορίων της υφαλοκρηπίδας που έχει δηλώσει η Τουρκία στον ΟΗΕ και τονίζει πως «η χώρα μας θα συνεχίσει αποφασιστικά να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα σε αυτόν τον τομέα, την οποία έχει ανακοινώσει πολλές φορές».

«Είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε αυτό το πλαίσιο, οι σεισμικές έρευνες και οι γεωτρήσεις μας πραγματοποιούνται σύμφωνα με το προηγούμενο πρόγραμμα», καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

caffeine adv2020b

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι«η δημοσίευση, στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σειράς αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς ενεργειών με τις οποίες η Τουρκία αποπειράται βήμα – βήμα να σφετεριστεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας».

neratzoulis neo

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
Back to top button