ΔΙΕΘΝΗ

Αμερικανικό Πεντάγωνο: «Έχουμε σκάφη που δεν είναι από αυτή τη γη»

Σύμφωνα με τους New York Times η μονάδα UFO του Πενταγώνου θα δημοσιοποιήσει κάποια ευρήματα, ενώ πρώην σύμβουλοι ισχυρίζονται ότι «οχήματα που δεν κατασκευάστηκαν σε αυτήν τη γη» βρίσκονται σε αποθήκη της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Η μονάδα θα ενημερώνει την Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας των ΗΠΑ σχετικά με τις έρευνες για το άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα (UFO) κάθε έξι μήνες,

caffeine adv2020b

H Ομάδα Έρευνας Αγνώστων Ιπτάμενων Αντικειμένων του Πενταγώνου διαδέχθηκε ένα ερευνητικό πρόγραμμα UFO που λέγεται ότι διαλύθηκε πριν από το 2017.

Ένας πρώην αξιωματούχος, ο Έρικ Ντέιβις, δήλωσε στους Times ότι ενημέρωσε το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ τον Μάρτιο για την ανάκτηση «απόκοσμων οχημάτων τα οποία δε φτιάχτηκαν σε αυτή τη γη».

neratzoulis neo

Ο σύμβουλος και υπάλληλος του Πενταγώνου είπε ότι αντικείμενα που πίστευε ότι «δεν μπορούσαμε να κάνουμε… εμείς» ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του στη  μονάδα, όπου εργάστηκε από το 2007.

Ενώ δεν έχουν τεκμηριωθεί ποτέ αντικείμενα συντριβής στο κοινό, ο Χάρι Ριντ – ο πρώην ηγέτης της πλειοψηφίας της Δημοκρατικής Γερουσίας – είπε στους The Times ότι «κατέληξε στο συμπέρασμα» ότι υλικά UFO βρίσκονται στην κατοχή της κυβέρνησης.

«Αφού το έψαξα, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι υπήρχαν αναφορές – μερικές ήταν ουσιαστικές, μερικές όχι τόσο ουσιαστικές – ότι υπήρχαν πραγματικά υλικά που είχαν στην κατοχή τους η κυβέρνηση και ο ιδιωτικός τομέας», δήλωσε ο πρώην γερουσιαστής της Νεβάδας.

Δεν είναι γνωστό ποιες λεπτομέρειες θα προσφέρει η μονάδα του Πενταγώνου στη Γερουσία, ενώ ο πρόεδρος της επιτροπής πληροφοριών Μάρκο Ρούμπιο δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι προτεραιότητά του ήταν να αποκαλύψει ποιος ήταν πίσω από άγνωστα ιπτάμενα οχήματα που βλέπουν πάνω από αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις.

«Έχουμε πράγματα που πετούν πάνω από τις στρατιωτικές μας βάσεις και μέρη όπου διεξάγουμε στρατιωτικές ασκήσεις και δεν ξέρουμε τι είναι – και δεν είναι δικά μας», δήλωσε ο γερουσιαστής Ρούμπιο στο CBS Miami.

«Ειλικρινά, αν είναι κάτι έξω από αυτόν τον πλανήτη – αυτό θα μπορούσε να είναι καλύτερο από το να έχουμε κάποιο τεχνολογικό άλμα των Κινέζων ή των Ρώσων ή κάποιου άλλου αντιπάλου», πρόσθεσε ο κ. Rubio.

Η επιτροπή της Γερουσίας ανέθεσε στη μονάδα του Πενταγώνου να «τυποποιήσει τη συλλογή και την αναφορά σχετικά με μη αναγνωρισμένο εναέριο φαινόμενο» ως μέρος των σχεδίων δαπανών του 2021 για υπηρεσίες πληροφοριών.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
Back to top button