ΔΙΕΘΝΗ

Αλβανία | Δηλώνει πρόθυμη να υποδεχτεί πρόσφυγες ΑφγανούςΟ Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα είπε ότι η Αλβανία δέχτηκε αμερικανικό αίτημα για προσωρινή φιλοξενία Αφγανών προσφύγων.

Η Αλβανία αποδέχτηκε ένα αμερικανικό αίτημα για να φιλοξενήσει προσωρινά Αφγανούς πρόσφυγες που επιθυμούν βίζα για να εισέλθουν στις ΗΠΑ, είπε την Κυριακή ο πρωθυπουργός της χώρας, Εντι Ράμα, καθώς οι δυνάμεις των Ταλιμπάν εισέρχονταν στην Καμπούλ, πρωτεύουσα του Αφγανιστάν.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ο Ράμα είπε πως η κυβέρνηση του προέδρου Μπάιντεν είχε ζητήσει πρόσφατα από την Αλβανία, σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, να αξιολογήσει κατά πόσον θα μπορούσε να λειτουργήσει ως χώρα τράνζιτ για έναν αριθμό Αλβανών προσφύγων με τελικό προορισμό τις ΗΠΑ. «Δεν θα πούμε ‘όχι’, όχι απλά επειδή οι μεγάλοι μας σύμμαχοι μας το ζητούν, μα επειδή είμαστε η Αλβανία» δήλωσε μέσω Facebook ο Ράμα.

Πηγές είχαν αναφέρει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πως η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε συζητήσεις με χώρες όπως το Κόσοβο και η Αλβανία για την προστασία των Αφγανών συνεργατών των ΗΠΑ από αντίποινα των Ταλιμπάν, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης για τις βίζες.

swell adv 2021

Στο Κόσοβο ο Λουάν Νταλίπι, προσωπάρχης του πρωθυπουργού Αλμπίν Κούρτι, είπε ότι η κυβέρνησή του ήταν σε επαφή με τις αμερικανικές αρχές για τη στέγαση Αφγανών προσφύγων από τα μέσα του Ιουλίου.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Σχετικά άρθρα

Back to top button