ΚΟΣΜΟΣ

Αυτό είναι το πιο όμορφο χαρτονόμισμα του κόσμου για το 2016

Το χαρτονόμισμα των 5 δολαρίων της Νέας Ζηλανδίας ψηφίστηκε ως το πιο καλαίσθητο σε όλο τον κόσμο. Αν δεν γνωρίζατε ότι υπάρχουν καλλιστεία για τα χαρτονομίσματα η είδηση που μας ήρθε από τη Νέα Ζηλανδία μας επιβεβαιώνει ότι όντως υπάρχουν. Και μάλιστα δεν είναι κάτι καινούργιο, αφού υπάρχει ειδικός οργανισμός, ο International Bank Note Society ο οποίος κάθε χρόνο βραβεύει το πιο όμορφο χαρτονόμισμα του κόσμου.

Για φέτος τον τίτλο κέρδισε το πεντοδόλαρο της Νέας Ζηλανδίας. Πρόκειται όπως βλέπουμε για μία ιδιαίτερα καλαίσθητη σχεδίαση η οποία κέρδισε με διαφορά τον φετινό διαγωνισμό. Είναι ένα νέο χαρτονόμισμα για την χώρα, και πέρα από την πανέμορφη σχεδίαση έχει ενσωματώσει και την τελευταία λέξη στους κανόνες ασφαλείας.

Σε ότι αφορά το εικαστικό μέρος, στην μία του όψη βλέπουμε τον πρώτο άνθρωπο που ανέβηκε στο Έβερεστ, τον Σερ Έντμουντ Χίλαρι, ενώ στην πίσω πλευρά υπάρχει ένας πιγκουίνος που ενδημεί στην περιοχή της Νέας Ζηλανδίας καθώς και ένα τοπίο από το πανέμορφο Campbell Island.

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Νέας Ζηλανδίας δήλωσε ευτυχής και περήφανος που ένα χαρτονόμισμα της χώρας βρέθηκε στην κορυφή των καλλιστείων αυτού του είδους.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχει και μία μικρή λεπτομέρεια: το σχέδιο το έχει εκπονήσει μία Καναδική εταιρία, η οποία είναι υπεύθυνη για την πλήρη ανανέωση που θα γίνει και στα μεγαλύτερα χαρτονομίσματα των 20, 50 και 100 δολαρίων που θα εμφανιστούν στη Νέα Ζηλανδία στις 16 Μαΐου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close