Macrame-Voulisma
Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Ποτηράκι

BOX Cafe

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΔΙΕΘΝΗ

Αυτές είναι οι χώρες με τα καλύτερα συστήματα υγείας παγκοσμίως

GMG

SKALA

LE DELICE ΣΕΡΓΙΑΝΙ Kosa

Tο ινστιτούτο Legatum, ένα ερευνητικό ινστιτούτο με έδρα το Λονδίνο, κυκλοφόρησε τον εκατοστό παγκόσμιο δείκτη ευημερίας του το Νοέμβριο, μια τεράστια έρευνα, που κατατάσσει τις πιο ευημερούσες χώρες του πλανήτη. Το ινστιτούτο συγκρίνει 104 μεταβλητές, για να καταλήξει στην λίστα του, διαχωρίζοντάς τες σε 9 υποενότητες.

Ένας από τους παράγοντες κατάταξης είναι το πόσο υγιείς είναι οι κάτοικοι μιας χώρας. Η υγεία μετράται βάσει τριών παραγόντων: βασική ψυχική και σωματική υγεία, υποδομές υγείας και διαθεσιμότητα προληπτικής φροντίδας. Οι χώρες που έχουν τις καλύτερες βαθμολογίες στον δείκτη ευημερίας είναι μεγάλες χώρες, με ανεπτυγμένη οικονομία. Δείτε παρακάτω τις 16 χώρες με τα καλύτερα συστήματα υγείας στον κόσμο.

DROP Cafe Palermo TECH HUB

16.Καναδάς

Η νομοθεσία του κράτους κατοχυρώνει τη δημόσια δωρεάν υγεία. Ωστόσο, το σύστημα υγείας του Καναδά δεν είναι τέλειο. Τα τελευταία χρόνια πολλοί Καναδοί πάνε στις ΗΠΑ, για ιδιωτική περίθαλψη.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

15.Κατάρ

Το καλύτερο σύστημα υγείας στη Μέση Ανατολή, βρίσκεται στο πλούσιο Κατάρ. Το έθνος του Κατάρ, έλαβε πρόσφατα μέτρα για να εφαρμόσει ένα καθολικό σύστημα υγείας σε όλη την χώρα.

Zuper Service

14.Γαλλία

Η χώρα είναι γνωστή για το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών υγείας. Ο μέσος όρος του προσδόκιμου ζωής της χώρας, είναι τα 82 έτη.

13.Νορβηγία

Η Νορβηγία, μαζί με τις άλλες Σκανδιναβικές χώρες, βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάταξη του επιπέδου της ποιότητας ζωής και ένας λόγος είναι η υγεία των πολιτών τους. Γι’ αυτό, το σύστημα υγείας είναι δωρεάν για παιδιά κάτω των 16 ετών, αλλά οι ενήλικες πρέπει να πληρώσουν για τις υπηρεσίες. Η χώρα δαπανά περισσότερα ανά άτομο για υγειονομική περίθαλψη, από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

12.Νέα Ζηλανδία

Η Νέα Ζηλανδία είναι μια από τις πιο δραστήριες χώρες του κόσμου, με τη χώρα να παίρνει μέρος ενεργά σε αθλητικές οργανώσεις. Ο μέσος όρος προσδόκιμου ζωής, είναι τα 81,6 έτη.

11.Βέλγιο

Το Βέλγιο έχει μέσο όρο προσδόκιμου ζωής τα 81.1 χρόνια. Η χώρα έχει καθολικό σύστημα υγείας, αλλά απαιτείται η υποχρεωτική ασφάλιση υγείας για όλους τους πολίτες.

10.Γερμανία

Παρά την αγάπη για τις μπύρες και τα λουκάνικα, οι Γερμανοί είναι από τους πιο υγιείς ανθρώπους. Ο μέσος όρος ζωής, είναι τα 81 χρόνια.

9.Ισραήλ

Το Ισραήλ βρίσκεται στην υψηλότερη θέση των κρατών της Μέσης Ανατολής και η χώρα έχει το 8ο υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο, που φθάνει τα 82,5 χρόνια.

8.Αυστραλία

Με καλό καιρό και χαμηλή μόλυνση, δεν προκαλεί έκπληξη που η Αυστραλία κατατάσσεται ως η πιο υγιής χώρα στο νότιο ημισφαίριο. Ο μέσος όρος ζωής είναι τα 82,8 χρόνια, ο 4ος μεγαλύτερος στον κόσμο.

7.Χονκγ Κονγκ

Η περιοχή του Χονγκ Κονγκ, έχει 11 ιδιωτικές και 42 δημόσιες κλινικές, για να εξυπηρετούν τον 7,2 εκατομμυρίων πληθυσμό. Το 2012, οι γυναίκες στο Χονγκ Κονγκ είχαν τον μεγαλύτερο μέσο όρο ζωής, από οπουδήποτε αλλού.

6.Σουηδία

Η Σουηδία έχει μια από τις καλύτερες ποιότητες ζωής στη Βόρεια Ευρώπη. Ο μέσος όρος ζωής φτάνει τα 80,7 χρόνια.

5.Ολλανδία

Το 2015, η Ολλανδία κέρδισε την πρώτη θέση στην κορυφή του ετήσιου δείκτη υγείας των καταναλωτών ευρώ, το οποίο συγκρίνει τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης στην Ευρώπη, σκοράροντας 916, με μέγιστο τις 1.000 μονάδες.

4.Ιαπωνία

Ο μέσος όρος ζωής της χώρα είναι τα 83,7 χρόνια και είναι ο υψηλότερος του πλανήτη. Αυτό έχει προκαλέσει δημογραφικά προβλήματα στη χώρα, αφού ο πληθυσμός της γερνάει με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

3.Ελβετία

Πλούσια, όμορφη και πολύ υγιής. Η Ελβετία έχει ό,τι θα ήθελε να έχει κάθε χώρα. Το σύστημα υγείας είναι καθολικό και βασίζεται στην υποχρεωτική συμμετοχή ασφάλισης υγείας από όλους τους πολίτες.

2.Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη έχει 5,6 εκατομμύρια κατοίκους και ο μέσος όρος ζωής της φτάνει τα 83,1 χρόνια.

1.Λουξεμβούργο

Ανάμεσα στο Βέλγιο, τη Γαλλία και τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο ήρθε πρώτο στην κατάταξη για το καλύτερο σύστημα υγείας στον κόσμο. Ο μέσος όρος ζωής είναι τα 82 χρόνια.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button