ΔΙΕΘΝΗ

Αφρίν, Κούρδοι: Ερχεται ανταρτοπόλεμος – Θα χτυπάμε τους Τούρκους όπου τους βρίσκουμε

Οι Κούρδοι του YPG δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Ετοιμάζονται ήδη για ανταρτοπόλεμο. Ο πόλεμος με την Τουρκία μπαίνει σε μια νέα φάση, δηλώνουν αξιωματούχοι.

Αφρίν, Κούρδοι: Ερχεται ανταρτοπόλεμος - Θα χτυπάμε τους Τούρκους όπου τους βρίσκουμε 1

Ήδη, ο Οτμάν Σεΐχ Ισά, αξιωματούχος της κουρδικής πολιτοφυλακής ανακοίνωσε ότι «ο πόλεμος κατά της τουρκικής κατοχής θα αλλάξει». Και θα μετεξελιχθεί σε ανταρτοπόλεμο. Με ανάλογες τακτικές «μέχρι την απελευθέρωση του Αφρίν».

«Κουρδικές δυνάμεις παραμένουν στην Αφρίν και να επιτίθενται στις τουρκικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους με κάθε ευκαιρία» προειδοποίησε.

Αφρίν, Κούρδοι: Ερχεται ανταρτοπόλεμος - Θα χτυπάμε τους Τούρκους όπου τους βρίσκουμε 2

Σύμφωνα δε με το Associated Press, εκπρόσωπος των κουρδικών δυνάμεων της Συρίας ανακοίνωσε ότι Κούρδοι μαχητές που συμμετέχουν στη μάχη κατά των τζιχαντιστών, αποχωρούν από τη βορειοανατολική Συρία για να κινηθούν στο Αφρίν!

Κατέστρεψαν άγαλμα του ήρωα των Κούρδων

Φυσικά, δεν έλειψαν οι καταστροφές – μήνυμα στους Κούρδους. Το πρώτο πράγμα που έκαναν οι τουρκικές δυνάμεις ήταν να υψώσουν την τουρκική σημαία. Να δηλώσουν ότι η Αφρίν «άλλαξε χέρια».

Και μετά, ήθελα να στείλουν, ακόμα ένα, ηχηρό μήνυμα στους Κούρδους. Σε σκηνές που παραπέμπουν στην εισβολή των Αμερικανών στη Βαγδάτη το 2003, έριξαν άγαλμα ενός Κούρδου ήρωα που δέσποζε στο κέντρο της πόλης.

Όλα καταγράφονταν, όλα κάνουν το γύρο του κόσμου

Το άγαλμα που έριξαν οι Τούρκοι συνδέεται με την κουρδική παράδοση και τον πολιτισμό, ανακοίνωσε, μέσω Whatsapp, ομάδα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων των οποίων ηγούνται οι Κούρδοι.

Είναι το άγαλμα του σιδηρουργού Κάβα, κεντρικού ήρωα της ιστορίας των Κούρδων για τη γιορτή του Νεβρόζ, του κουρδικού Νέου Έτους.

«Ήταν η πρώτη κατάφωρη παραβίαση του πολιτισμού και της ιστορίας του κουρδικού λαού από την ώρα που καταλήφθηκε η Αφρίν», αναφέρει το μήνυμα των Κούρδων.Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close