ΔΙΕΘΝΗ

Αφρίν, Κούρδοι: Ερχεται ανταρτοπόλεμος – Θα χτυπάμε τους Τούρκους όπου τους βρίσκουμε


Τελευταία ενημέρωση:

Οι Κούρδοι του YPG δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Ετοιμάζονται ήδη για ανταρτοπόλεμο. Ο πόλεμος με την Τουρκία μπαίνει σε μια νέα φάση, δηλώνουν αξιωματούχοι.Ήδη, ο Οτμάν Σεΐχ Ισά, αξιωματούχος της κουρδικής πολιτοφυλακής ανακοίνωσε ότι «ο πόλεμος κατά της τουρκικής κατοχής θα αλλάξει». Και θα μετεξελιχθεί σε ανταρτοπόλεμο. Με ανάλογες τακτικές «μέχρι την απελευθέρωση του Αφρίν».

«Κουρδικές δυνάμεις παραμένουν στην Αφρίν και να επιτίθενται στις τουρκικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους με κάθε ευκαιρία» προειδοποίησε.

Σύμφωνα δε με το Associated Press, εκπρόσωπος των κουρδικών δυνάμεων της Συρίας ανακοίνωσε ότι Κούρδοι μαχητές που συμμετέχουν στη μάχη κατά των τζιχαντιστών, αποχωρούν από τη βορειοανατολική Συρία για να κινηθούν στο Αφρίν!

Κατέστρεψαν άγαλμα του ήρωα των Κούρδων

Φυσικά, δεν έλειψαν οι καταστροφές – μήνυμα στους Κούρδους. Το πρώτο πράγμα που έκαναν οι τουρκικές δυνάμεις ήταν να υψώσουν την τουρκική σημαία. Να δηλώσουν ότι η Αφρίν «άλλαξε χέρια».

Και μετά, ήθελα να στείλουν, ακόμα ένα, ηχηρό μήνυμα στους Κούρδους. Σε σκηνές που παραπέμπουν στην εισβολή των Αμερικανών στη Βαγδάτη το 2003, έριξαν άγαλμα ενός Κούρδου ήρωα που δέσποζε στο κέντρο της πόλης.

Όλα καταγράφονταν, όλα κάνουν το γύρο του κόσμου

Το άγαλμα που έριξαν οι Τούρκοι συνδέεται με την κουρδική παράδοση και τον πολιτισμό, ανακοίνωσε, μέσω Whatsapp, ομάδα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων των οποίων ηγούνται οι Κούρδοι.

Είναι το άγαλμα του σιδηρουργού Κάβα, κεντρικού ήρωα της ιστορίας των Κούρδων για τη γιορτή του Νεβρόζ, του κουρδικού Νέου Έτους.

«Ήταν η πρώτη κατάφωρη παραβίαση του πολιτισμού και της ιστορίας του κουρδικού λαού από την ώρα που καταλήφθηκε η Αφρίν», αναφέρει το μήνυμα των Κούρδων.

CNA Team

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από τις 7 Σεπτεμβρίου του 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close