ΔΙΕΘΝΗ

Αφγανιστάν | Συγκρούσεις των Ταλιμπάν με τους αντάρτες του Αχμάντ ΜασούντΤο Πανσίρ είναι η επαρχία που αντιστέκεται ακόμη στους Ταλιμπάν, μετά την ανατροπή της κυβέρνησης που υποστήριζε η Δύση. Αμφότερες οι πλευρές ισχυρίζονται ότι επέφεραν βαρύ πλήγμα στην άλλη.

«Ξεκινήσαμε τις επιχειρήσεις αφού κατέρρευσαν οι διαπραγματεύσεις με την τοπική ένοπλη ομάδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ. Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι Ταλιμπάν έθεσαν υπό τον έλεγχό τους εδάφη στο Πανσίρ, όπως και ότι οι αντίπαλες δυνάμεις υπέστησαν βαριές απώλειες.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Εκπρόσωπος του Εθνικού Μετώπου Αντίστασης του Αφγανιστάν (NRFA) δήλωσε ότι οι αντάρτες διατηρούν τον πλήρη έλεγχο όλων των εισόδων και πως απώθησαν τις προσπάθειες των Ταλιμπάν να καταλάβουν την περιφέρεια Σοτούλ.

Όταν οι Ταλιμπάν έφτασαν στην Καμπούλ, πολλές χιλιάδες μαχητές τοπικών πολιτοφυλακών και ό,τι απέμεινε από τις ένοπλες δυνάμεις της κυβέρνησης συγκεντρώθηκαν στο Πανσίρ υπό την ηγεσία του Μασούντ, γιο πρώην διοικητή των Μουτζαχεντίν. Δηλώνουν ότι θα αντισταθούν από αυτήν την κοιλάδα, που λόγω της μορφολογίας της είναι πολύ δύσκολο να καταληφθεί.

swell adv 2021

Οι προσπάθειες διαπραγμάτευσης μιας λύσης φαίνεται ότι κατέρρευσαν και οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται για αυτήν την αποτυχία. Ο εκπρόσωπος του NRFA υποστήριξε ότι οι δυνάμεις τους σκότωσαν πολλούς μαχητές Ταλιμπάν σε δύο μέτωπα. «Αποδείξαμε στην άλλη πλευρά ότι δεν μπορούν να επιλύσουν αυτό το θέμα με πόλεμο», πρόσθεσε.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Οι Ταλιμπάν υποστηρίζουν ότι η κοιλάδα Πανσίρ είναι περικυκλωμένη και ότι η νίκη των ανταρτών είναι αδύνατη. Όμως, οι αντάρτες επιμένουν ότι δεν θα παραδοθούν.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button