Κυριακή, 13 Ιούν 2021
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗ795 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο λιμοκτονούν

795 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο λιμοκτονούν

zuper adv 2021
kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
kingeight 2021a

Ο αριθμός των ανθρώπων που λιμοκτονούν στον κόσμο μειώθηκε για πρώτη φορά από τότε που άρχισε να γίνεται η σχετική καταμέτρηση κάτω από το όριο των 800 εκατομμυρίων, δηλαδή μειώθηκε κατά σχεδόν ένα τέταρτο σε 25 χρόνια, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).

Σε έκθεσή του για την έλλειψη επισιτιστικής ασφάλειας στον κόσμο που δημοσιεύτηκε σήμερα, ο Οργανισμός σημειώνει ότι 795 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο εξακολουθούν να υποφέρουν από υποσιτισμό, δηλαδή μειώθηκαν κατά 167 εκατομμύρια την τελευταία δεκαετία (ανέρχονταν σε 1 δισεκατομμύριο το 1990-1992), διαπιστώνοντας παράλληλα ιδιαίτερη πρόοδο να έχει σημειωθεί στην Ασία, την Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

mechanical adv 2021

Ωστόσο, ο οργανισμός επισημαίνει ότι η υποσαχάρια Αφρική εξακολουθεί να βρίσκεται στο κόκκινο, με σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού της (23,2%) να υποφέρει από υποσιτισμό.

apostolakis adv 2

Περισσότερες από τις μισές αναπτυσσόμενες χώρες (72 στις 129), υπογραμμίζει επίσης ο οργανισμός, πέτυχαν τον Στόχο της Χιλιετίας, ο οποίος είχε καθοριστεί το 2000 στην Νέα Υόρκη και αφορούσε στη μείωση κατά το ήμισυ του αριθμού των ανθρώπων στον κόσμο που πεινούν σε περίοδο 15 ετών.

“Μάλιστα ορισμένοι αστόχησαν για πολύ λίγο”, υπογραμμίζει ο FAO.

Συνολικά, ο αριθμός των ανθρώπων που υποφέρουν από την πείνα μειώθηκε κατά 167 εκατομμύρια την τελευταία δεκαετία, παρά μια συνεχή αύξηση του πληθυσμού, ο οποίος αυξήθηκε κατά 1,9 δισεκατομμύριο από το 1990. Ωστόσο, ο παγκόσμιος οργανισμός προειδοποιεί όσον αφορά στη διάρκεια και την επιμονή των συνθηκών που εμποδίζουν την καταπολέμηση της πείνας στον κόσμο: μέσα σε 30 χρόνια οι κρίσεις, που ήταν άλλοτε “καταστροφικές και σύντομες, αλλά πολύ αισθητές, σήμερα τραβούν σε μάκρος, ιδιαίτερα οι φυσικές καταστροφές και οι συγκρούσεις, καθώς οι κλιματικές αλλαγές, οι χρηματοπιστωτικές κρίσεις ή οι κρίσεις των τιμών ενεργούν ως επιβαρυντικοί παράγοντες”.

Ο FAO και άλλες υπηρεσίες του ΟΗΕ, όπως το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού, απευθύνουν συχνά προειδοποιήσεις για την έλλειψη επισιτιστικής ασφάλειας στις χώρες που έχουν πληγεί από την συριακή και την ιρακινή σύγκρουση, αλλά και για την κατάσταση στο Μαλί, την Υεμένη, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, την ΛΔ Κονγκό ή το Νότιο Σουδάν.

zygos gif 2020b
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ