ΔΙΕΘΝΗ

12 Μαίου: Παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών

Άλλη μία επέτειος της Ημέρας του Νοσηλευτή μας βρίσκει να στενάζουμε κάτω από έναν πρωτοφανή εργασιακό ζυγό. Τα παράνομα εξαντλητικά και ευτελώς κοστολογημένα ωράρια, διαδέχονται το ένα τ΄ άλλο ενώ τα οφειλόμενα ρεπό και οι άδειες στις περισσότερες περιπτώσεις παρελθόντων ετών συνθέτουν το σκηνικό της εντατικοποίησης.

Η κόπωση του γερασμένου πλέον ΕΣΥ επιτείνεται με την αύξηση των κενών οργανικών θέσεων σε όλες τις βαθμίδες του νοσηλευτικού προσωπικού και τον ευτελισμό του επαγγέλματος με εισαγωγή μεθόδων “απασχόλησης” ποικίλων ταχυτήτων…

caffeine adv2020b

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας μετά από πολλές παλινωδίες και προσπάθειες εμπαιγμού των συναδέλφων έθεσε ημερομηνία λήξης στο πολυπόθητο ανθυγιεινό επίδομα που θεσπίστηκε μόλις προ 5ετίας υπακούοντας πρόθυμα στις μνημονιακές επιταγές.

Ασφαλώς δε γίνεται καμία κουβέντα για την αυτονόητη άμεση και χωρίς όρους ένταξη στα ΒΑΕ ενώ από την άλλη τριπλασιάζεται το κόστος για την εξαγορά ασφαλιστικού χρόνου.
Οι «σημερινοί εθνοπατέρες μας βομβαρδίζουν» σε κατάλληλες για εκείνους περιόδους με πλήθος τηλεοπτικών προκηρύξεων που δε φτάνουν ποτέ στα υποστελεχωμένα νοσοκομεία και προνοιακά ιδρύματα της χώρας προωθώντας έτσι την αποψίλωση του νοσηλευτικού προσωπικού του ΕΣΥ ώστε να στρέψουν την υγεία προς την ιδιωτικοποίηση (ΑΕΜΥ, ΕΣΑΝ) και τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών της Υγείας!

neratzoulis neo

Το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει τις ωμές παρεμβάσεις υποτίμησης του επαγγέλματός μας τόσο στον τομέα της εκπαίδευσης όσο και στον εργασιακό μας τομέα με τραγικότερη δε εξέλιξη -πρόσφατα- το μαγείρεμα των λιστών επιτυχόντων του ΚΕΕΛΠΝΟ, επιβεβαιώνοντας έτσι με τον φαιδρότερο τρόπο τις διαχρονικές ενστάσεις της Ομοσπονδίας για τις όποιες παράλληλες διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ! μνημόσυνο μιας ανθρωπιστικής επιστήμης κατάντησε εν έτη 2016 η απόδοση τιμών στον αλτρουισμό και την αυτοθυσία της Florence Nightingale…

Η Νοσηλευτική Γραμματεία της ΠΟΕΔΗΝ καλεί τους συναδέλφους σε συστράτευση:
– Για ανάκτηση των Μισθολογικών Απωλειών του Νοσηλευτικού Προσωπικού
– Για έγκαιρη και αξιοπρεπή αποζημίωση νυχτερινών-αργιών-εξαιρεσίμων
– Για ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση και ορισμό καθηκόντων για τον εφημερεύοντα νοσηλευτή
– Για άμεση προκήρυξη των αναγκαίων μόνιμων θέσεων
– Για εκπαιδευτική και επιστημονική αναβάθμιση του κλάδου με στόχο την μία ενιαία τριτοβάθμια νοσηλευτική
– Ενιαίο κλάδο Νοσηλευτικού Προσωπικού και διέξοδο στην Ενιαία Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του ΔΕ Νοσηλευτικού Προσωπικού
– Μετατροπή Συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου όλων των εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ με οποιαδήποτε σχέση εργασίας ή έργου αφού αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
– Κατάργηση Μνημονίων για ανάκτηση Απωλειών

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου θα τιμήσει την παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών σε εκδήλωση που θα οργανωθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λασιθίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΠΟΕΔΗΝ

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button