ΓΥΝΑΙΚΑ by WABI

Τι προσφέρει στην επιδερμίδα το βούρτσισμα προσώπου

wabi for articles

Το βούρτσισμα προσώπου είναι η νέα σύσταση των ειδικών για λαμπερό και υγιές δέρμα.

brands heaven2021

Τι είναι το Face Dry Brushing ή αλλιώς το στεγνό βούρτσισμα προσώπου;

Οι experts της ομορφιάς μας προτρέπουν να χρησιμοποιήσουμε την αρχαία τέχνη του στεγνού βουρτσίσματος στο σώμα μας εδώ και χρόνια και τώρα μας συμβουλεύουν να κάνουμε το ίδιο και στο πρόσωπό μας.

neratzoulis neo

Οι ξηρές βούρτσες για το πρόσωπο χρησιμοποιούνται σε ξηρό δέρμα μετά τον καθαρισμό για απολέπιση, ενίσχυση της κυκλοφορίας και της λεμφικής παροχέτευσης.

Όπως συμβαίνει με το βούρτσισμα του σώματος, το face dry brushing αποβάλλει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος τόσο απαλά, που είναι κατάλληλο ακόμα και για ευαίσθητο δέρμα.

Βουρτσίστε το στεγνό, καθαρό δέρμα σας, από το ντεκολτέ προς τα πάνω, δουλεύοντας με μικρές κυκλικές κινήσεις, συνεχίζοντας προς τα πάνω και προς τα έξω έως ότου κάνετε ολόκληρο το πρόσωπο, φροντίζοντας να αποφύγετε την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

Αρκεί να αφιερώνετε περίπου τρία λεπτά κάθε βράδυ για να το κάνετε, ιδανικά πριν εφαρμόσετε κάποιο λιπαρό προϊόν, όπως λάδι προσώπου.


Για να προσθέσετε το ξηρό βούρτσισμα στη δική σας πρωινή και βραδινή ρουτίνα, ξεκινήστε πρώτα με έναν καλό καθαρισμό προσώπου.

Στεγνώστε το δέρμα σας καλά και μετά χρησιμοποιήστε την βούρτσα του προσώπου. Μην ανησυχείτε εάν το δέρμα γίνει λίγο κόκκινο -είναι απλώς απόδειξη ότι το αίμα σας έρχεται στην επιφάνεια του δέρματος.

Στη συνέχεια, ακολουθήστε τη ρουτίνα σας.

Ωστόσο, οι βούρτσες ξηρού προσώπου δεν πρέπει να συγχέονται με τα gadget καθαρισμού. Αυτά είναι συνήθως ηλεκτρικά τροφοδοτημένα και έχουν σχεδιαστεί για χρήση σε συνδυασμό με καθαριστικά για βαθύ καθαρισμό, απολέπιση και απαλότητα του δέρματος.

Είναι το στεγνό βούρτσισμα του προσώπου κατάλληλο για το δέρμα σας;

Οι περισσότεροι τύποι δέρματος θα επωφεληθούν από ένα απαλό ξηρό βούρτσισμα, ακόμη και αν γίνεται μόνο μία φορά την εβδομάδα, για την τόνωση του λεμφικού συστήματος.

Ωστόσο, αν έχετε πολύ ξηρό δέρμα, το βούρτσισμα μπορεί να το στεγνώσει ακόμη περισσότερο με την απολέπιση του προστατευτικού φράγματος του δέρματος. Εάν αισθάνεται το δέρμα σας ερεθισμένο μετά το βούρτσισμα, προφανώς δεν είναι η σωστή τεχνική για εσάς.

Για το δέρμα που είναι επιρρεπές σε φλεγμονή, συμπεριλαμβανομένης της ροδόχρου ακμής και της ακμής, το βούρτσισμα μπορεί να ερεθίσει και να επιδεινώσει το θέμα που αντιμετωπίζετε, γι’αυτό καλό είναι να αποφύγετε αυτή την τεχνική ή να ρωτήσετε το γιατρό σας.

wabi for articles
Σχετικά άρθρα

Back to top button