ΓΥΝΑΙΚΑ

Συμβουλές για υγιές δέρμα, αλώβητο από το κρύο

wabi for articles

Το χειμώνα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών το δέρμα μας υποφέρει. Η έλλειψη υγρασίας στους θερμαινόμενους χώρους, η διαρκής εναλλαγή ζέστης-κρύου.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Το δέρμα μας ήδη “τραβάει” έχει ανάγκη την ενυδάτωση για να μπορέσει να αναπληρώσει την εξωτερική στοιβάδα του δέρματος που καταπονείται. Κοκκινίλες, ερεθισμοί, ξηρότητα, αφυδάτωση το ταλαιπωρούν και, συχνά, νιώθουμε πως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Κι όμως, υπάρχουν μικρά, καθημερινά βήματα για να προστατέψουμε την επιδερμίδα μας επαρκώς από το κρύο.

1.Ενυδατική κρέμα πρωί και βράδυ

karnagioadv 2021 neratzoulis neo bakaliko lagos

Το βράδυ θα έχουμε ενυδατώσει και θρέψει σε βάθος το δέρμα μας και το πρωί θα το θωρακίσουμε. Έχοντας εφαρμόσει κι ένα serum από κάτω, θα κλειδώσουμε την υγρασία και θα παρατείνουμε τα ευεργετικά αποτελέσματα της ενυδατικής μας.

2.Αντηλιακή προστασία

Δεν έχει καμία σημασία που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές. Σε μια βόλτα μας στο βουνό που έχει χιόνι, ακόμα και μες στην πόλη, η αντηλιακή κρέμα είναι απαραίτητη. Η ακτινοβολία του ήλιου παραμένει δυνατή και, απλώς, εντείνεται τις ηλιόλουστες ημέρες.

3.Μάσκες προσώπου for the win

Μία φορά την εβδομάδα καλό θα ήταν να κάνουμε μια μάσκα ενυδάτωσης αλλά και καθαρισμού στο πρόσωπό μας. Για να αποφύγουμε τις κοκκινίλες εφαρμόζουμε μια μάσκα ενυδάτωσης και καταπράυνσης άλλες δύο φορές τουλάχιστον, ειδικά αν ανήκουμε στις περιπτώσεις με πολύ ξηρό δέρμα που, συχνά, «τραβάει».

4. Ενυδάτωση από μέσα

Πίνουμε νερό. Όιχ τρία ποτήρια τη μέρα…πολλά περισσότερα! Η ενυδάτωση είναι ιδιαίτερα απαραίτητη για ολόκληρο τον οργανισμό μας. Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών τείνουμε, και είναι λογικό, να καταναλώνουμε ελάχιστο νερό. Πρέπει να προσπαθήσουμε να το αυξήσουμε εντάσσοντας και ροφήματα βοτάνων που μας ευεργετούν και σε άλλα πλην της ενυδάτωσης.

5.Τέλος στα ξερά χείλια

Τα χείλη δεν διαθέτουν υδρολιπιδικό φιλμ που να τα προστατεύει, γι’ αυτό και είναι από τα πρώτα σημεία του προσώπου που παρουσιάζουν σκασίματα και νιώθουμε να μας «τραβάνε». Χρησιμοποιούμε λοιπόν lip balm που περιέχουν φυσικά έλαια, βιταμίνη Ε, γλυκερίνη, βούτυρο καριτέ ή βαζελίνη.

Κάθε εποχή έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και σε αυτές πρέπει να προσαρμόσουμε και την φροντίδα της επιδερμίδας μας. Αλλάζουμε λίγο τις συνήθειες μας και υιοθετούμε ορισμένες καινούργιες και απλές πρακτικές για να βοηθήσουμε την επιδερμίδα μας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκαλούν το κρύο, αλλά και η καλοκαιρινή ζέστη.

wabi for articles

 

Σχετικά άρθρα

Back to top button