ΓΥΝΑΙΚΑ

Γιατί ξεφλουδίζουν τα νύχια σου; – 4 συμβουλές για την αντιμετώπιση

wabi for articles

Με την πανδημία του κορωνοϊού να έχει προκαλέσει μια σειρά από αλλαγές στη ζωή μας, έχουμε αλλάξει και τον τρόπο που περιποιούμαστε τον εαυτό μας.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Συνήθως είχες ανά δεύτερη εβδομάδα ραντεβού με την nail artist σου, όμως, τώρα οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Επομένως, είναι λογικό να έχεις περάσει ξαφνικά μια μεγάλη περίοδο όπου έχεις αφήσει τα νύχια σου χωρίς να είναι βαμμένα και πίστεψέ μας είναι για καλό! Όμως, ίσως έχεις παρατηρήσει ότι είναι αδύναμα. Αν ξεφλουδίζουν τα νύχια σου και σένα μην σε πιάνει πανικός, απλά διάβασε για να μάθεις τι μπορείς να κάνεις!

Όταν τα νύχια σου ξεφλουδίζουν ίσως έχεις παρατηρήσει ότι η επιφάνεια φεύγει σε στρώσεις και αυτό σε κάνει να ανησυχείς.

Πάμε να ξεκινήσουμε απ’ τα θετικά; Το τζελ δεν είναι επιβλαβές για το φυσικό σου νύχι με τέτοιο τρόπο επομένως δεν φταίει αυτό για το ξεφλούδισμα. Μπορεί όμως να φταίει το γεγονός ότι δεν εφαρμόζεται ή δεν αφαιρείται σωστά το μανικιούρ

karnagioadv 2021 neratzoulis neo bakaliko lagos

nails 865082 1280

Η άγαρμπη απομάκρυνση του τζελ ή του ημιμόνιμου μπορεί να προκαλέσει φθορά στο νύχι, να το κάνει πιο αδύναμο και συνεπώς να ξεφλουδίζει.

Πώς θα σταματήσουν να ξεφλουδίζουν τα νύχια σου;

Συμβουλή #1: Μην τραβήξεις τη στρώση που ξεφλουδίζει

Παρόλο που μπορεί να είναι δελεαστικό να ξεκολλήσεις αυτή τη στρώση νυχιού, μην το κάνεις! Το νύχι θα πρέπει να επιδιορθωθεί μόνο του.

Συμβουλή #2: Κόψε τα νύχια σου πιο κοντά

Λόγω του ξεφλουδίσματος, μπορεί τα νύχια σου να είναι πολύ δυνατά από τη μία πλευρά, αλλά εξαιρετικά αδύναμα απ’ την άλλη. Αντί να προσπαθείς να διατηρήσεις το μήκος τους, κόψε τα νύχια σου πιο κοντά.

nuxia 1

Συμβουλή #3: Εφάρμοσε ένα ενισχυτικό βερνίκι νυχιών

Για να αντισταθείς στην επιθυμία να τραβήξεις ό,τι ξεφλουδίζει, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ένα ενισχυτικό βερνίκι νυχιών για να ενώσεις τις στρώσεις μαζί καθώς μεγαλώνουν. Το εν λόγω βερνίκι έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει και ανοικοδομεί τη δομή των νυχιών. Ωστόσο, είναι σημαντικό να εφαρμόζεις ξανά το βερνίκι κάθε εβδομάδα για να βελτιώσεις τη συνολική αντοχή των νυχιών σου.

Συμβουλή #4: Μην ξεχνάς την ενυδάτωση

Σε μια εποχή που γνωρίζουμε ότι το πλύσιμο των χεριών και η απολύμανση έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς μας, είναι σημαντικό να συμπεριλάβουμε επίσης την ενυδάτωση στο πλάνο μας για να βελτιωθεί η εικόνα των νυχιών και των δαχτύλων μας. Μπορείς να βρεις ειδικά ενυδατικά έλαια για τις άκρες των δαχτύλων σου, όπως αυτά που σου βάζει η nail expert σου!

wabi for articles

Σχετικά άρθρα

Back to top button