ΓΥΝΑΙΚΑ

Φυσική ενυδάτωση για το ξηρό δέρμα

wabi greece adv

Αν έχετε ξηρό δέρμα, τότε σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι το shea butter –ή αλλιώς βούτυρο καριτέ– είναι το κορυφαίο ενυδατικό συστατικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ωστόσο, η ενυδάτωση είναι μόνο ένας από τους λόγους για τους οποίους το shea butter συμπεριλαμβάνεται τόσο συχνά στα προϊόντα περιποίησης. Το βούτυρο καριτέ, ειδικά στη φυσική μορφή του, προσφέρει σημαντικά οφέλη, από τη μείωση των λεπτών γραμμών μέχρι την ανακούφιση του ερεθισμένου δέρματος.

Τι είναι το shea butter;

Το βούτυρο καριτέ προκύπτει από τους καρπούς του αφρικανικού shea tree και είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε φυτικά λιπαρά, πολυφαινόλες και βιταμίνες, αξιοποιείται ευρέως από τη βιομηχανία της ομορφιάς σε προϊόντα εντατικής ενυδάτωσης και θρέψης. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό μαλακτικό συστατικό με βιομιμητική δράση- τα συστατικά του δηλαδή έχουν παρόμοια δομή με τα λιπίδια της επιδερμίδας- και έτσι προσφέρει πλούσια θρέψη, καταπραΰνει από τυχόν ερεθισμούς και δημιουργεί ένα φιλμ στην επιφάνεια της επιδερμίδας, το οποίο αποτρέπει την απώλεια υγρασίας.

swell adv 2021

Ποια οφέλη προσφέρει στο δέρμα

  • Ενυδατώνει. Είναι ιδανικό για ενυδάτωση και καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα.
  • Χαρίζει λάμψη. Χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στην ενυδάτωση και τη θρέψη της επιδερμίδας. Δρα εξαιρετικά κατά της ξηρότητας και μπορεί να οδηγήσει σε πιο απαλό και λαμπερό δέρμα, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες που αυξάνονται οι ανάγκες της επιδερμίδας σε ενυδάτωση.
  • Βοηθά στην μείωση των σημαδιών τόσο από την ακμή όσο και από τον ήλιο ή τις ραγάδες.
  • Ο συνδυασμός συστατικών στο βούτυρο καριτέ βοηθά επίσης στην εξουδετέρωση της βλάβης που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, αποτρέποντας και μειώνοντας την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, ενώ παράλληλα διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μόνο του στη φυσική μορφή του ή ως προσθήκη σε καλλυντικά προϊόντα. Δεδομένου ότι σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες στερεοποιείται, ο καλύτερος τρόπος να το χρησιμοποιήσετε για την ενυδάτωσή σας είναι σε συνδυασμό με άλλα υλικά έτσι ώστε να απλώνεται πιο εύκολα.
Μπορείτε επίσης να το εφαρμόζετε ως lip balm και σε ιδιαίτερα ξηρές περιοχές του σώματος, όπως οι αγκώνες και τα γόνατα.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

DIY body butter με βούτυρο καριτέ

Θα χρειαστείτε:

1 φλιτζάνι βούτυρο καριτέ

1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας

1/2 φλιτζάνι αμυγδαλέλαιο (ή ελαιόλαδο)

Πώς θα το φτιάξετε:

Σε ένα μπεν μαρί λιώστε το βούτυρο καριτέ και το λάδι καρύδας. Απομακρύνετε το μπολ από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει για μισή ώρα. Προσθέστε στο μείγμα το αμυγδαλέλαιο και περιμένετε το μείγμα να στερεοποιηθεί κάπως. Ανακατέψτε για λίγα λεπτά, μέχρι να έχετε ένα μείγμα που θυμίζει βούτυρο. Φυλάξτε το body butter σε ένα καθαρό, αποστειρωμένο βάζο.

wabi greece adv










Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button