Πέμπτη, 15 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήVIDEOSFreestyle Drone | Βλέπουμε τον κόσμο από ψηλά με ...άλλο μάτι!

Freestyle Drone | Βλέπουμε τον κόσμο από ψηλά με …άλλο μάτι!

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Φεύγουμε από την Κρήτη και ταξιδεύουμε προς την Βόρεια Ελλάδα, στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Παλιά Νταμάρια στο Γαλάτσι.

Εν μέσω πανδημίας, ο Γιάννης Μαθιός με ένα διαφορετικό βίντεο και ένα διαφορετικό τρόπο προβολής μας παρουσιάζει με το FPV drone του πλάνα από ένα εγκαταλελειμμένο νταμάρι το οποίο βρίσκεται στο Γαλάτσι.

mechanical adv 2021

Ο Γιάννης Μαθιός ασχολείται κυρίως με τον freestyle τρόπο, δηλαδή πλάνα από drone με κόλπα και αυτό είναι που τον κάνει να ξεχωρίζει από τα συνηθισμένα drone. Σε πολλούς βέβαια ο freestyle τρόπος με τα κόλπα και τους απότομους ελιγμούς προκαλεί ζάλη.

apostolakis adv 2

Όπως ανέφερε και ο ίδιος στο Κρητικό Πρακτορείο Ειδήσεων (cna.gr), το κάνει ως χόμπι και ίσως στο μέλλον να ασχολήθει και επαγγελματικά.

Μας ανέφερε συνοπτικά τι σημαίνει το FPV drone, «FPV (first person view) λέγεται έτσι γιατί βλέπεις ακριβώς ότι βλέπει το drone, δηλαδή αυτά που τραβάω με την κάμερα Gopro τα βλέπω και εγώ από μια άλλη κάμερα την fpv η οποία δεν έχει βέβαια την ίδια ανάλυση. Η τεχνολογία όπως γνωρίζουμε, έχει προχωρήσει και πλέον υπάρχει και HD εικόνα για αυτόν που πετάει το drone. Κατά την διάρκεια της πτήσης φοράω μια μάσκα η οποία μοιάζει με γυαλί σαν VR με άλλα λόγια, από την οποία έχω όλη την εικόνα. Είναι αναλογικό το σήμα που έχω αυτήν την στιγμή, όμως υπάρχει και σε ψηφιακό».

Ο Γιάννης Μαθιός συμπλήρωσε τον λόγο με τον οποίο αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτόν τον τρόπο «πτήσης», «Αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτό το χόμπι έχοντας μια υπόσχεση, να μην ξανά οδηγήσω μηχανή. Οταν ανακάλυψα αυτό το είδος των drone ανακάλυψα ότι αυτό το χόμπυ ανεβάζει την αδρεναλίνη γιατί δεν είναι σαν τα συνηθισμένα τα drone. Τα συνηθισμένα drone τα «σινεμάτικ» τραβάνε κάποια πλάνα και φωτογραφίες, αντιθέτως με το fpv drone κάνεις ότι ακριβώς θες εσύ, είναι καθαρά στα χέρια σου το τι θα κάνει, είναι τελείως χειροκίνητο και μπορεί να φτάσει ταχύτητες μέχρι και 200 χιλιόμετρα την ώρα.

Οπότε όταν κάνεις τα κόλπα και γενικά τους ελιγμούς αυτούς, ανεβαίνει η αδρεναλίνη όπου ξεφεύγει και το μυαλό μου, καθώς μου αρέσει να βλέπω τα πάντα από ψηλά». Αλλωστε, όπως μας τόνισε και ο ίδιος, «με τα FPV Drone παίρνεις τα πιο δυναμικά πλάνα».

Στην Παλιά Νταμάρια στο Γαλάτσι πριν από αρκετά χρόνια υπήρχαν μικρά -το πολύ διώροφα- σπίτια, στην συνέχεια εξελίχθηκαν σε πολυκατοικίες και σήμερα σχεδόν μισό αιώνα μετά το κλείσιμό του, βλέπεις μόνο εγκαταλελειμμένα σπίτια. Βέβαια, μελλοντικά μπορεί να αποτελέσει μια μεγάλη όαση πρασίνου και δροσιάς και να καταστεί μητροπολιτικό ή βιομηχανικό πάρκο ή ακόμη Πολυχώρος Τέχνης και Πολιτισμού.

Η θέα που αντικρίζει ο επισκέπτης του από το εγκαταλελειμμένο νταμάρι είναι υπέροχη, καθώς βλέπεις μια πανοραμική εικόνα με την Αθήνα, τον Πειραιά ακόμη και την Αίγινα.

Απολαύστε το βίντεο:

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble