Παρασκευή, 7 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΗΘΗ & ΕΘΙΜΑΆγιος Μηνάς: Το Ηράκλειο τιμά τον Πολιούχο του

Άγιος Μηνάς: Το Ηράκλειο τιμά τον Πολιούχο του

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Σήμερα Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, το Ηράκλειο εορτάζει τον πολιούχο του, ‘Αγιο Μηνά, προστάτη του Μεγάλου Κάστρου, όμως φέτος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που πλανάται πάνω από την υφήλιο, ο εορτασμός θα είναι πολύ διαφορετικός από τις προηγούμενες χρονιές, αφού θα τελεστεί χωρίς την παρουσία κοινού.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης τίμησε τη μνήμη του Αγίου με το Μέγα Εσπερινό χθές, σε πρωτόγνωρο τόσο για την ίδια όσο και για τους πιστούς κλίμα, κεκλεισμένων των θυρών, όπως επιβάλλει το γενικό lockdown που εφαρμόζεται σε όλην την ελληνική επικράτεια, κι έτσι και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία θα τελεστεί σήμερα μόνο με την παρουσία ιερέων και ιεροψαλτών, ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της εικόνας του Αγίου.

mechanical adv 2021

Η Εκκλησία της Κρήτης, με γνώμονα την αγάπη και την υγεία των πιστών, αποφάσισε να εναρμονιστεί πλήρως με τις επιταγές της εφαρμογής των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού, που επιβάλει η πολιτεία.

apostolakis adv 2

Μπορεί φέτος λοιπόν ο εορτασμός να μην τελεστεί με τη λαμπρότητα που είχαν συνηθίσει οι πιστοί Ηρακλειώτες – που συνέρρεαν να προσευχηθούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά στο κέντρο της πόλης- θα είναι όμως ένας εορτασμός διαφορετικός, αλλά σίγουρα όμως όχι άκαρπος και αυτό γιατί η ιεροσύνη του πολιούχου του Ηρακλείου, θα συνεχίσει να καίει τη φλόγα της μέσα στις καρδιές όλων των πιστών, φέτος ίσως περισσότερο από ότι τα προηγούμενα έτη, λόγω της δύσκολης κατάστασης που όλοι αντιμετωπίζουν, δίνοντας ελπίδα και φως στις ψυχές των απανταχού χριστιανών.

Εξάλλου, όπως είπε στον αέρα του Ράδιο Κρήτη και ο Επίσκοπος Κνωσσού Πρόδρομος Ξενάκης: “Ο φετινός εορτασμός πρέπει να μας γεννά αισιοδοξία. Είχαμε συνηθίσει να συρρέουν οι πιστοί στον Οίκο του Αγίου Μηνά για να προσευχηθούν, φέτος όμως λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ο Άγιος θα επισκεφτεί εκείνος τα σπίτια των πιστών καβάλα το άσπρο του άλογο και θα χτυπήσει τις πόρτες εκείνων που έχουν την ανάγκη να έρθουν προσευχητικά κοντά του”.

zygos gif 2020b
wind one adv
Stream+
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble