ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Υπερφίαλες οι προσδοκίες για τον τουρισμό

Πριν μια εβδομάδα περίπου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στους ανταποκριτές της γερμανικής Bild εκτίμησε ότι ο τουρισμός στην Ελλάδα το 2021 θα αγγίξει το 50% της κίνησης του 2019. Δηλαδή της χρονιάς πριν την πανδημία, όπου και σημειώθηκε ρεκόρ προσέλευσης τουριστών.

Μια ημέρα πριν, τόσο ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου όσο και ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στον τουρισμό υποστήριξαν ότι η κίνηση θα φτάσει στο 40% του 2019.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Έλα όμως που βγήκαν οι εκπρόσωποι των ταξιδιωτικών γραφείων (tour operators) και είπαν πως οι ακυρώσεις πέφτουν βροχή από τις σκανδιναβικές χώρες και αλλού, μετά την κατάταξη της Ελλάδας στην πορτοκαλί λίστα από τους Βρετανούς;

Έλα που τα νέα από τη Χαλκιδική είναι ότι μόνο 10% πληρότητα παρουσιάζουν τα ξενοδοχεία; Και τα νέα από χθες είναι ακόμη χειρότερα. Ακυρώσεις στην Κρήτη και όχι μόνο.

Διότι όταν διαφημίζεσαι περίπου ως η ασφαλέστερη χώρα στον κόσμο και ο αριθμός των εμβολιασμένων είναι τέτοιος που σε κατατάσσει σε σχετικά χαμηλή θέση στην Ε.Ε., τότε δεν φτάνει η διαφήμιση για εγχώρια κατανάλωση. Διότι, δυστυχώς ο αγγλικός, ο γερμανικός και οι άλλοι εθνικοί οργανισμοί πολιτικής προστασίας και Υγείας δεν βλέπουν ελληνικά κανάλια ούτε διαβάζουν εφημερίδες των γνωστών συγκροτημάτων. Από αλλού παίρνουν στοιχεία.

kingeight 2021a neratzoulis neo bakaliko lagos

Όλα δείχνουν ότι μέχρι στιγμής οι υψηλές προσδοκίες για τη φετινή τουριστική χρονιά αποδεικνύονται υπερφίαλες.

Και -ειλικρινά- μακάρι να μην είναι έτσι…

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button