ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

WTTC | Πρόταση για 4ήμερη εργασία ώστε να τονωθεί ο τουρισμός

Τη διεύρυνση του Σαββατοκύριακου ζητεί το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού, WTTC, καθώς μια τέτοια προσέγγιση θα έδινε κίνητρα για περισσότερα ταξίδια εσωτερικού και εξωτερικού.

Π και επισημαίνει ότι με τον τρόπο αυτό θα δημιουργούνταν επιπλέον δαπάνες για αναψυχή από τους καταναλωτές σε όλους τους οικονομικούς κλάδους, κάτι που θα είχε θετικό αντίκρισμα στην ευρύτερη οικονομία.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Όσον αφορά τον τουριστικό κλάδο, η τετραήμερη εργασία μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη από πολλές και διαφορετικές επιχειρήσεις, ως εξής σύμφωνα με το WTTC.

-Ίδιες ώρες την εβδομάδα με πριν, όμως συγκεντρωμένες σε 4 ημέρες και όχι σε 5. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα εργάζονται περισσότερες ώρες την ημέρα.

-Ίδιες ώρες ημερησίως με πριν όμως 4 αντί για 5 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα εργάζονται 20% λιγότερες ώρες, και οι επιχειρήσεις θα απολαμβάνουν αυξημένη παραγωγικότητα.

kingeight 2021a neratzoulis neo bakaliko lagos

-Συνδυασμός των δύο πιο πάνω προτάσεων.

Σύμφωνα με έρευνα του WTTC, ακόμα και η μέτρια επανεκκίνηση των ταξιδιών θα έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη δημιουργώντας πολύτιμο ΑΕΠ και θέσεις εργασίας για όλες τις οικονομίες που έχουν χτυπηθεί άσχημα από την πανδημία.

Για παράδειγμα, για κάθε 1% (ή 15 εκατ.) αύξησης των διεθνών αφίξεων στην Ευρώπη, θα δημιουργούνταν επιπλέον 7,23 δισ. δολάρια επιπλέον ΑΕΠ. Μια αύξηση των διεθνών αφίξεων κατά 100 εκατ., δηλαδή ισοδύναμη με +6,7%, θα έχει ως αποτέλεσμα 48 δισ. δολάρια επιπλέον ΑΕΠ.

Η μετάβαση σε μια μικρότερη εργάσιμη εβδομάδα, όπως αναφέρει το tornosnews, δεν θα τονώσει μόνο την οικονομική ανάκαμψη, αλλά θα έχει και θετικό αντίκτυπο στους υπαλλήλους και στους οργανισμούς διαφορετικών τομέων σε ολόκληρο τον κόσμο. Μια μικρότερη εργάσιμη εβδομάδα έχει αποδειχθεί ιδανική για ευέλικτη εργασία, πρακτική που απέκτησε σημαντική δυναμική κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις από μεμονωμένες εταιρείες ότι η συρρίκνωση των εργάσιμων ημερών την εβδομάδα, διατηρώντας τα επίπεδα αμοιβών, ενισχύει την παραγωγικότητα και την ευημερία. Το 2019, η σχολή Henley Business έκανε έρευνα ανάμεσα σε 505 ηγέτες επιχειρήσεων και περισσότερους από 2.000 υπαλλήλους στο Ηνωμένο Βασίλειο για να αποκαλύψει τον αντίκτυπο της τετραήμερης εργασίας.

Σε οργανισμούς όπου έχει εφαρμοστεί μικρότερη εργάσιμη εβδομάδα, το 64% των ηγετών παρατήρησε αύξηση της παραγωγικότητας του προσωπικού και της ποιότητας εργασίας λόγω της μείωσης των απουσιών ασθένειας και συνολικά αυξημένη ευημερία. Σε έρευνα της Henley Business School για εταιρείες που εφαρμόζουν ήδη τετραήμερη εβδομάδα, το 63% δήλωσε ότι οι ευέλικτες επιλογές εργασίας τους βοηθούν να προσελκύσουν τα σωστά ταλέντα. Εκτός από την προσέλκυση ταλέντων, η τετραήμερη εβδομαδιαία εργασία έχει επίσης τη δυνατότητα βελτίωσης της διατήρησης και της ικανοποίησης των εργαζομένων.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button