ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

WTTC: Με τεστ και όχι με την απαίτηση εμβολιασμού τα διεθνή ταξίδια

To Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού, WTTC, στηρίζει πλήρως τα τεστ σε όλους τους ταξιδιώτες στην αναχώρηση, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι επιβάτες των πτήσεων αποδεδειγμένα δεν θα έχουν κορωνοϊό συμβάλλοντας στην αποφυγή της διασποράς του.

Θα χρειαστεί αρκετός χρόνος μέχρι να εμβολιαστεί ο παγκόσμιος πληθυσμός, ιδιαίτερα οι άνθρωποι σε λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες ή διαφορετικών ηλικιακών ομάδων, επομένως δεν θα πρέπει να γίνονται διακρίσεις εναντίον όσων επιθυμούν να ταξιδέψουν αλλά δεν έχουν εμβολιαστεί.

caffeine adv 2021

Μόνο ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων σε όλο τον κόσμο έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής, και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού δεν έχει κάνει το εμβόλιο, όμως θα μπορούσε να κάνει τεστ και στην περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι αρνητικό να μπορεί να ταξιδέψει.

Η προσέγγιση κοινής λογικής είναι να επιτραπεί η ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων οι οποίοι θα μπορούν να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ, παρά ο περιορισμός των ταξιδιών και της εργασίας σε μια μικρή μειονότητα ανθρώπων οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί.

neratzoulis neo

Επιπλέον, οι πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα και η απαίτηση εμβολιασμού θα δημιουργούσε διακρίσεις έναντι των μη ευάλωτων ομάδων, όπως οι γενιές X, Z και Millennials, οι οποίοι θα πρέπει να είναι σε θέση να ταξιδεύουν με αρνητικό αποτέλεσμα τεστ.

Το WTTC καλεί εδώ και καιρό για την καθιέρωση διεθνώς αναγνωρισμένων, γρήγορων και οικονομικών τεστ κατά την αναχώρηση των πτήσεων σε όλο τον κόσμο. Αυτό θα επιτρέψει την αποφυγή εισαγόμενων κρουσμάτων και θα συμβάλλει στην αποκατάσταση των διεθνών ταξιδιών.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button