Κυριακή, 18 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΤΟΥΡΙΣΜΟΣΒγαίνουν στους δρόμους οι εργαζόμενοι του τουρισμού - επισιτισμού

Βγαίνουν στους δρόμους οι εργαζόμενοι του τουρισμού – επισιτισμού

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Η Ολομέλεια της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας, συνεδρίασε στις 01/04/2021 και αποφάσισε ομόφωνα την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα για τις δραματικές καταστάσεις που βιώνουμε όλο αυτό τον καιρό.
Η προκλητική αδιαφορία της Κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματα μας, μας οδήγησε σε αυτή την απόφαση.
Η υπεύθυνη στάση που κρατήσαμε μέχρι τώρα σεβόμενοι το πρόβλημα της Πανδημίας ίσως να θεωρήθηκε ως αδυναμία από την Κυβέρνηση.

Απρίλιος του 2021 και οι χιλιάδες εργαζόμενοι στην εστίαση και στον τουρισμό είναι στον αέρα!

  • Επιδόματα πείνας των 400€ για τους εποχικούς και 534€ για τους συνεχούς απασχόλησης είναι η στήριξη της πολιτείας ένα χρόνο τώρα, αποκλείοντας όμως χιλιάδες εργαζόμενους και από αυτές τις πενιχρές επιδοτήσεις.
  • Απολύσεις καθημερινά, τώρα που οι επιχειρήσεις είναι κλειστές μη σεβόμενοι οι εργοδότες την νομοθεσία περί υποχρεωτικής επαναπρόσληψης και φυσικά καμία αντίδραση από το Υπουργείο Εργασίας αφού ακόμα περιμένουμε την εγκύκλιο που θα διασφαλίζει την επαναπρόσληψη, θα βγάζει άκυρες τις απολύσεις όπως έγινε στο πρώτο κύμα της Πανδημίας και που θα υποχρέωνε τους εργοδότες να πληρώσουν το επίδομα αδείας και την άδεια του 2020 στους εποχικά εργαζόμενους.
  • Επιδόματα που έχουν εξαγγελθεί από την Κυβέρνηση και ακόμα δεν έχουν πληρωθεί στους δικαιούχους, στους εποχικά εργαζόμενους χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης, που ενώ έχει ανακοινωθεί από τον Γενάρη και αφορά ένα έκτακτο επίδομα 400€ για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο έχουμε φτάσει Απρίλιο και ακόμα δεν έχει υπογραφθεί η ΚΥΑ.
  • Ούτε λόγος για αναπλήρωση μισθών σε αυτούς που παλεύουν ένα χρόνο τώρα να επιβιώσουν με τα 534€, ούτε φυσικά για τους εποχικά εργαζόμενους εξασφάλιση και οικονομική κάλυψη μέχρι τον Ιούνιο που θα πάνε για δουλειά, είτε στην εστίαση, είτε στον Τουρισμό.
  • Άφαντα τα ένσημα από τις μονομερής αναστολές συμβάσεων του 2020, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι δικαιούχοι επιδομάτων από τον ΕΦΚΑ να μην μπορούν να τα εισπράξουν.
  • Τέλος ούτε κουβέντα για τις Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας που καθορίζουν τους όρους αμοιβής και εργασίας και το πώς θα πάμε για δουλειά το καλοκαίρι.
mechanical adv 2021

Εμείς ξεκαθαρίζουμε προς όλους πως για 600€ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021.

zygos gif 2020b
wind one adv
Stream+
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble