ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

TUI | Η Κρήτη στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για το καλοκαίρι του 2021

Η Κρήτη και τα Κανάρια Νησιά αποτελούν τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών για τους Ευρωπαίους το Καλοκαίρι του 2021, σύμφωνα με την έρευνα TUI Holiday Atlas, που καταγράφει τις επιλογές και τις επιθυμίες των τουριστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κρήτη ξεπερνά τη Μαγιόρκα, ενώ ήδη 2,8 εκατομμύρια κρατήσεις έχει λάβει η TUI για το καλοκαίρι του 2021, που δηλώνουν την έντονη επιθυμία για ταξίδια.

brands heaven2021

Πιο αναλυτικά, η Ελλάδα και η Ισπανία είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί διακοπών για τους Ευρωπαίους αυτό το καλοκαίρι. Αυτό δείχνει ο TUI Holiday Atlas Summer 2021, που αξιολογεί τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών των Ευρωπαίων πελατών της TUI.

Το ελληνικό νησί της Κρήτης παίρνει την πρώτη θέση. Τα Κανάρια νησιά, η Ρόδος, η Τενερίφη και η Αττάλεια είναι επίσης στην πρώτη πεντάδα.

neratzoulis neo

Πέρυσι, η Ελλάδα ήταν ο πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους επισκέπτες της TUI από όλη την Ευρώπη.

Οι κρατήσεις δείχνουν επίσης ότι αυτό το καλοκαίρι τα Κανάρια Νησιά είναι μπροστά από τις Βαλεαρίδες Νήσους όσον αφορά τη δημοτικότητα. Η TUI έχει περίπου 21 εκατομμύρια πελάτες στην Ευρώπη. Όλες οι υπάρχουσες κρατήσεις από τις πιο σημαντικές ευρωπαϊκές αγορές περιλαμβάνονται στην αξιολόγηση του κορυφαίου τουριστικού ομίλου στον κόσμο.

Το  TUI Holiday Atlas παρέχει επίσης μια επισκόπηση των προτιμήσεων για κάθε χώρα.

Φέτος, οι Βρετανοί προτιμούν ιδιαίτερα τον Νταλαμάν στην τουρκική Ριβιέρα, ενώ ακολουθεί η Κύπρος, η Αττάλεια, η Τενερίφη και τη Ρόδος.

Η Κρήτη αποτελεί τον κορυφαίος προορισμό για τους Γερμανούς για πρώτη φορά. Το νησί ανεβαίνει δύο θέσεις στην κατάταξη σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και αντικαθιστά τη Μαγιόρκα. Η Ρόδος και η Κως επίσης ανεβαίνουν δύο θέσεις για να καταλάβουν την 3η και την 4η θέση.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, τα ελληνικά νησιά είναι ο νούμερο ένα προορισμός για Φινλανδούς, Δανούς, Νορβηγούς και Σουηδούς, ακολουθούμενα από τη Μαγιόρκα, την Αττάλεια και την Κύπρο. Οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί πελάτες της TUI κατευθύνονται ιδιαίτερα προς την Αττάλεια και την Τουρκική Ριβιέρα αυτό το καλοκαίρι, ενώ τα δύο ελληνικά νησιά αυτό  της Κρήτης και της Ρόδου, καθώς και η Μαγιόρκα και η Τενερίφη είναι επίσης πολύ δημοφιλή. Οι Γάλλοι έχουν επιλέξει τη Σικελία ως τον αγαπημένο τους προορισμό αυτή τη φορά, ενώ ακολουθούν οι ελληνικοί και οι ισπανικοί προορισμούς.

Ωστόσο, οι Γάλλοι επιθυμούν να κάνουν διακοπές στη χώρα τους αυτό το καλοκαίρι.

Το TUI Holiday Atlas δείχνει ότι  Η Ελλάδα και η Ισπανία έχουν μεγάλη ζήτηση. Η Ελλάδα ξεκινά τη νέα σεζόν με την συνέχεια  του περασμένου καλοκαιριού. Τα πολύ καλά επιδημιολογικά δεδομένα( χαμηλά ποσοστά μόλυνσης covid), τα ολοκληρωμένα μέτρα υγιεινής και ένα ευρύ φάσμα προσφορών είχαν ήδη κάνει την Ελλάδα τον πιο δημοφιλή προορισμό για το 2020.

Στην Ισπανία, τα Κανάρια Νησιά προηγούνται  ως προς τις κρατήσεις. Για τις Βαλεαρίδες Νήσους αναμένεται να αναμένεται να υπάρξει αύξηση των κρατήσεων τις επόμενες εβδομάδες, όπως και για την Τουρκία. Αυτό φαίνεται από την αξιολόγηση των ερωτημάτων αναζήτησης στις σελίδες κρατήσεων της TUI στις διάφορες χώρες.

Επιπλέον, υπάρχει αυξημένη ζήτηση για ξενοδοχεία υψηλότερης κατηγορίας και αναβαθμίσεις δωματίων. Η προθυμία των ταξιδιωτών να προσφέρουν στον εαυτό τους κάτι περισσότερο αυτό το καλοκαίρι, δείχνει τη λαχτάρα των Ευρωπαίων για διακοπές και την αυξανόμενη επιθυμία να κάνουν  διακοπές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο όμιλος TUI

Ο Όμιλος TUI είναι ο κορυφαίος τουριστικός όμιλος στον κόσμο και δραστηριοποιείται παγκοσμίως. Ο Όμιλος εδρεύει στη Γερμανία. Η μετοχή TUI είναι εισηγμένη στο FTSE 250, τον κορυφαίο δείκτη του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου και στη Ρυθμιζόμενη Ανεπίσημη Αγορά στη Γερμανία.

Ο Όμιλος TUI προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες από μία πηγή για τους 28 εκατομμύρια πελάτες του, εκ των οποίων 21 εκατομμύρια ανήκουν στις ευρωπαϊκές εθνικές εταιρείες. Ολόκληρη η τουριστική αλυσίδα αντιπροσωπεύεται κάτω από μια στέγη. Αυτό περιλαμβάνει πάνω από 400 ξενοδοχεία και θέρετρα με επώνυμα εμπορικά σήματα όπως RIU, TUI Blue και Robinson και 15 κρουαζιερόπλοια, από τα MS Europa και MS Europa 2 στην κατηγορία πολυτελείας και αποστολές στον στόλο Mein Schiff της TUI Cruises και κρουαζιερόπλοια στο Marella Cruises στην Αγγλία.

Ο Όμιλος περιλαμβάνει επίσης τις κορυφαίες μάρκες ταξιδιωτικών πρακτόρων της Ευρώπης και διαδικτυακές πλατφόρμες μάρκετινγκ, πέντε αεροπορικές εταιρείες με περισσότερα από 100 σύγχρονα αεροσκάφη μεσαίου και μεγάλου μήκους και πάνω από 1.000 ταξιδιωτικά γραφεία. Εκτός από την επέκταση της βασικής δραστηριότητάς της με ξενοδοχεία, κρουαζιέρες μέσω επιτυχημένων κοινοπραξιών και δραστηριοτήτων σε προορισμούς διακοπών, η TUI εστιάζει όλο και περισσότερο στην επέκταση των ψηφιακών πλατφορμών. Ο Όμιλος μεταμορφώνεται σε ψηφιακή εταιρεία.

Η παγκόσμια ευθύνη για τη βιώσιμη οικονομική, οικολογική και κοινωνική δράση βρίσκεται στον πυρήνα της εταιρίας. Με έργα σε 25 χώρες, το TUI Care Foundation που ξεκίνησε η TUI εστιάζει στις θετικές επιπτώσεις του τουρισμού, της εκπαίδευσης και της κατάρτισης και στην ενίσχυση των περιβαλλοντικών και κοινωνικών προτύπων. Υποστηρίζει έτσι την ανάπτυξη προορισμών διακοπών. Το παγκοσμίως ενεργό TUI Care Foundation ξεκινά έργα που δημιουργούν νέες ευκαιρίες για την επόμενη γενιά.
Σχετικά άρθρα

Back to top button