ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

TripAdvisor: Η Κρήτη στο top 5 των καλύτερων προορισμών παγκοσμίως

Ιδιαίτερη αναφορά για τον Αγιο Νικόλαο, το Ελαφονήσι και τα ΧανιάΣτη «χρυσή πεντάδα» των πιο αγαπημένων προορισμών παγκοσμίως, σύμφωνα με τα βραβεία Travellers’ Choice του TripAdvisor, συμπεριλαμβάνεται η Κρήτη, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμα φορά την φήμη της ως «δυνατός» πόλος έλξης τουριστών διαχρονικά.

Τα βραβεία Travellers’ Choice της δημοφιλούς ταξιδιωτικής πλατφόρμας απονέμονται βάσει ενός αλγορίθμου που αναλύει τις εκατομμύρια κριτικές και βαθμολογίες για ξενοδοχεία, εστιατόρια και αξιοθέατα, τις οποίες υποβάλλουν οι χρήστες του TripAdvisor σε διάστημα ενός έτους.

«Η Κρήτη, το μεγαλύτερο από τα ελληνικά νησιά, είναι ένας παράδεισος για τους τουρίστες που αναζητούν ήλιο, πανέμορφες παραλίες και πολιτισμό», αναφέρει το TripAdvisor στο συνοδευτικό κείμενο της λίστας.

«Το νησί της Κρήτης είναι ένα ελληνικό διαμάντι που πλέει στην γαλαζοπράσινη θάλασσα. Οι παραλίες είναι θεϊκές εκτάσεις χρυσαφένιας άμμου και στρογγυλεμένων βότσαλων. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την ιστορική και μυθολογική αξία αυτού του νησιού: Σύμφωνα με τους μύθους, η Κρήτη ήταν ο τόπος γέννησης του Δία, του βασιλιά των θεών και κοιτίδα του πρώτου πολιτισμού της Ευρώπης. Επισκεφθείτε μία από τις πολυάριθμες αρχαιολογικές και ιστορικές τοποθεσίες του νησιού για να κάνετε ένα διάλειμμα από την ηλιοθεραπεία και να πλημμυρίσετε με δέος».

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα γραφικά Χανιά, τον Άγιο Νικόλαο και το Ελαφονήσι, το TripAdvisor περιγράφει την Κρήτη ως το ιδανικό μέρος για χαλάρωση και απολαυστικούς περιπάτους, με πλήθος αξιοθέατα που δεν επιτρέπουν στον ταξιδιώτη να βαρεθεί ούτε στιγμή.

Στη φετινή λίστα με τους καλύτερους προορισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο, την πρώτη θέση καταλαμβάνει το Λονδίνο. Στη δεύτερη και τρίτη θέση βρίσκουμε το Παρίσι και η Ρώμη αντίστοιχα, ενώ η δική μας Κρήτη βρίσκεται στην τέταρτη θέση.

Μια «έκπληξη» που επιφύλασσε η φετινή λίστα των νικητών ήταν η αρκετά χαμηλή θέση της Νέας Υόρκης, που δεν μπήκε καν στην κορυφαία δεκάδα.

Δείτε την λίστα των κορυφαίων προορισμών του κόσμου, με βάση την γνώμη των ταξιδιωτών του TripAdvisor

  1. Λονδίνο
  2. Παρίσι
  3. Ρώμη
  4. Κρήτη
  5. Μπαλί
  6. Πουκέτ
  7. Βαρκελώνη
  8. Κωνσταντινούπολη
  9. Μαρακές
  10. Ντουμπάι

 

CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close