ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός – 2023: Στη «χρυσή πεντάδα» τα Χανιά και το Ρέθυμνο

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Ο τουρισμός απασχολεί από τώρα όσους δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Κάνουν υπολογισμούς, αξιολογούν κάθε δημοσίευμα και ψηφοφορία στο εξωτερικό και ευελπιστούν πως οι επόμενοι μήνες, θα είναι οι καλύτεροι των τελευταίων ετών. Μια από τις σταθερές δεξαμενές τουριστών βρίσκεται στην Ολλανδία και έτσι το κλίμα που διαμορφώνεται έχει ιδιαίτερη σημασία.

Η πόλη της Ρόδου επιλέχθηκε από τους Ολλανδούς ως η αγαπημένη τους, στην Ελλάδα για το 2023, στην ετήσια διαδικτυακή έρευνα του δημοφιλούς ιστότοπου Griekenland.net, στην οποία συμμετείχαν 1.156 επισκέπτες.

“ΧΡΥΣΟΣ

Η πόλη της Ρόδου έλαβε το 17% του συνόλου των ψήφων και ακολούθησαν η Αθήνα (15%) και τα Χανιά (14%). Σημειώνεται ότι τα Χανιά ήταν η αγαπημένη ελληνική πόλη για τους Ολλανδούς το 2022.

Αναλυτικά το top5 των αγαπημένων ελληνικών πόλεων για τους Ολλανδούς το 2023 είναι:

“IN_AND_OUT

  1. Πόλη της Ρόδου (17%),
  2. Αθήνα (15%),
  3. Χανιά (14%),
  4. Κως (13%)
  5. Ρέθυμνο (12%).

Μαζί, αυτές οι πέντε πόλεις, έλαβαν το 71% όλων των ψήφων. Όπως υπογραμμίζει το Griekenland.net, ο αριθμός των ψήφων των 5 κορυφαίων ελληνικών πόλεων ήταν πολύ κοντά, μετά από χρόνια, γι’ αυτό και ήταν εξαιρετικά συναρπαστική η διαδικασία για το ποια ελληνική πόλη θα κέρδιζε.

Η πόλη της Ρόδου επιλέγεται από τους Ολλανδούς κυρίως για το μεσαιωνικό κέντρο της, που βρίσκεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Ελκυστικά στοιχεία επίσης είναι οι πολλοί εμπορικοί δρόμοι, όπου υπάρχουν και πολλά εστιατόρια και μπαρ.

Mechanical Solutions

Το Μανδράκι είναι επίσης αγαπημένο σημείο για τους Ολλανδούς για τους παλιούς ανεμόμυλους και τις κολώνες με το ελάφι και την ελαφίνα στην είσοδο του λιμανιού. Το χάλκινο έργο τέχνης του Κολοσσού της Ρόδου βρισκόταν κάποτε εκεί.

Μετά τις 5 πόλεις, ακολούθησαν: η πόλη της Κέρκυρας (7%), με το κέντρο της να είναι χαρακτηρισμένο ως μνημείο της UNESCO. Η Θεσσαλονίκη (6%), καθώς εκτός από τα τουριστικά της ατού, έχει το πλεονέκτημα να είναι η δεύτερη πόλη της Ελλάδας με καθημερινές πτήσεις όλο το χρόνο από την Ολλανδία.

Οι άλλες επιλογές φέτος ήταν το Ηράκλειο (6%), η Καλαμάτα (3%), ο Βόλος (3%), τα Ιωάννινα (2%) και η Καβάλα (2%).


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button