ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός: Στα 500 τ.μ. ο χώρος που θα καταλαμβάνουν ομπρέλες

Αύξηση κατά 200 τ.μ. της παράκτιας επιφάνειας που θα μπορούν να καταλαμβάνουν ομπρέλες και ξαπλώστρες και χαλάρωση των περιορισμών σε σχέση με την έκταση του αιγιαλού που παραμένει ελεύθερη, η οποία θα αντιστοιχεί στο εξής στο 50% (από 60%), προβλέπουν μεταξύ άλλων, οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τον τομέα του τουρισμού.

Παρά τα βαριά χτυπήματα που δίνει ο COVID -19 στο εθνικό μας προϊόν, ο νομοθετικός σχεδιασμός για τη διευκόλυνση και ώθηση του κλάδου εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού δεν σταματά.

caffeine adv2020b

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού με θέμα τις ειδικές μορφές και την τουριστική ανάπτυξη θα περιληφθούν και διατάξεις που ευνοούν την ανάπτυξη οργανωμένων επενδυτικών σχεδίων σε ΠΟΤΑ (Περιοχές Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης) που στη χώρα μας εκπροσωπεί το Costa Navarino στη Μεσσηνία, αλλά και επενδύσεων που δρομολογούνται μέσω ΕΣΧΑΔΑ ή ΕΣΧΑΣΕ (Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου ή Στρατηγικών Επενδύσεων).

Με τις νέες ρυθμίσεις θα επιτρέπεται η τροποποίηση της οριοθέτησης μιας ΠΟΤΑ, μόνο μία φορά μετά την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος. Η προβλεπόμενη τροποποίηση θα γίνεται με ΚΥΑ και θα αφορά μεταβολή της έκτασης έως 10%. Κατά παρέκκλιση θα μπορεί να φτάσει το 15% εφόσον προκύπτουν έκτακτα θέματα τροποποίησης του σχεδιασμού (π.χ περιβαλλοντικά θέματα) ή σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατό να αποκτηθεί το σύνολο των εκτάσεων τρίτων, οι οποίες είχαν συμπεριληφθεί στην αρχική οριοθέτηση ή σε περίπτωση συμμόρφωσης σε δικαστικές αποφάσεις.

neratzoulis neo

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button