ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός πολυτελείας: Περισσότεροι ταξιδιώτες απαιτούν πλέον αειφόρες διακοπές

Tο ενδιαφέρον για την προστασία του περιβάλλοντος φαίνεται πως αποτελεί όλο και μεγαλύτερη προτεραιότητα και για τους τουρίστες που επιλέγουν διακοπές πολυτελείας.

Την τάση αυτή καταγράφει στους ταξιδιώτες η εταιρία πολυτελών δακοπών με έδρα το Βερολίνο, Select Luxury Travel, λανσάροντας σχετικά προϊόντα στην αγορά, τα οποία εστιάζουν στην αειφορία.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Κατά το σχεδιασμό νέων ταξιδιωτικών προϊόντων, λαμβάνουμε υπόψη μας όλο και περισσότερο την κοινωνική και περιβαλλοντική αειφορία, επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος, Dirk Gowin.

Η εταιρία, η οποία λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2018, και προσφέρει ιδιωτικά πολυτελή ταξίδια και σε μικρές ομάδες, έχει παρατηρήσει στροφή της ζήτησης στην αγορά διακοπών πολυτελείας προς τα ταξίδια με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και προς μια διάθεση των ταξιδιωτων να πρωτοπορήσουν στην αειφορία.

Αυτό δεν αφορά απλώς ζητήματα διαχείρισης αποβλήτων ή κατανάλωσης νερού, αλλά και συμβολή στις τοπικές κοινότητες με στόχο τη διασφάλιση καλού επιπέδου διαβίωσης με φροντίδα στο περιβάλλον.

karnagioadv 2021 neratzoulis neo bakaliko lagos

Για να το επιτύχει αυτό, η Select Luxury Travel δεν συνεργάζεται με μεγάλα πρακτορεία μαζικού τουρισμού αλλά με μικρότερα στους προορισμούς.

Η εταιρία προσφέρει προγράμματα σε προορισμούς όπως η Μποτσουάνα, η Ρουάντα, το Περού κ.α στηρίζοντας πρότζεκτ για την προστασία της φύσης.

Επίσης, καταβάλλει προσπάθειες για τη μείωση της χρήσης πλαστικού στα ταξίδια και της μόλυνσης του περιβάλλοντος από τα κρουαζιερόπλοια, χρησιμοποιώντας γιωτ για ταξίδια στη Μεσόγειο.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button