Τρίτη, 20 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΤΟΥΡΙΣΜΟΣΤουρισμός | Ανοιγμα από μέσα Μαΐου - Εκκληση του κλάδου για στήριξη...

Τουρισμός | Ανοιγμα από μέσα Μαΐου – Εκκληση του κλάδου για στήριξη όλο το 2021

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Την εκτίμηση ότι η τουριστική περίοδος δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν από τα μέσα Μαΐου επισημαίνει με επιστολή του προς τους Χρήστο Σταϊκούρα, Κωστή Χατζηδάκη και Θεόδωρο Σκυλακάκη ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, σημειώνοντας πως ο κλάδος θα χρειαστεί μορφές στήριξης για όλο το 2021.

Στην επιστολή τονίζεται πως κάθε μελλοντική στήριξη ή συνέχιση υφιστάμενης από τον Απρίλιο και μετά, θα πρέπει να είναι απόλυτα στοχευμένη, με υψηλούς «κόφτες» που θα πρέπει να βασίζονται σε ποσοστά απομείωσης τζίρου (που μπορεί να φτάνουν και το 50%) και μεγάλες χρονικές περιόδους σύγκρισης, οι οποίες θα πρέπει να είναι το διάστημα Απριλίου-Δεκεμβρίου 2020 συγκριτικά με το ίδιο διάστημα του 2019. Μάλιστα, στην επιστολή υπογραμμίζεται πως μόνο έτσι ο τομέας του τουρισμού, θα διασφαλίσει τα αναγκαία εργαλεία επανεκκίνησης που θα του επιτρέψουν να ξεκινήσει την πορεία του προς την επάνοδο στα προ πανδημίας επίπεδα, προς όφελος κοινωνίας και οικονομίας.

mechanical adv 2021

Σε αυτό το πλαίσιο ο ΣΕΤΕ προκρίνει ως σημαντικότερα μέτρα, τα οποία έχουν βοηθήσει τον τουρισμό και μπορούν να συνεχίσουν να τον βοηθούν, τα εξής: 

apostolakis adv 2

1. Αναστολές: Να συνεχιστούν για τους ΚΑΔ τουρισμού-μεταφορών, σίγουρα για τον Απρίλιο και τον Μάιο, με «κόφτες».

2. ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Να συνεχιστεί για τον τουρισμό και τις μεταφορές όλο το 2021, πάλι όμως με υψηλούς «κόφτες» απώλειας εσόδων του 2020, σε σύγκριση με το 2019.

3. Επιδότηση εργοδοτικών εισφορών: Το μέτρο αυτό πρέπει να καλύψει και τα τουριστικά γραφεία-λεωφορεία, αλλά και τις μεταφορές, ειδικά μόλις σταματήσει το μέτρο των αναστολών, πάλι με υψηλούς κόφτες απώλειας εσόδων, μέχρι το τέλος του 2021.

4. Επιδότηση παγίων δαπανών: Ο ΣΕΤΕ υποστηρίζει πως το ποσό των 500 εκατ. ευρώ που έχει ανακοινωθεί για το συγκεκριμένο μέτρο – και αφορά όλη την οικονομία και όχι μόνο τον τουρισμό – δεν θα είναι επαρκές. Καλεί, λοιπόν, το οικονομικό να εξετάσει την περίπτωση μεταφοράς κονδυλίων από το οριζόντιο μέτρο της Επιστρεπτέας 7, σε αυτό το νέο εργαλείο, που και ουσιαστικό είναι και απόλυτα στοχευμένο, βασισμένο σε πραγματικές δαπάνες και πραγματικές ζημιές.

5.Ενοίκια: Με δεδομένο ότι ο Απρίλιος φαίνεται και αυτός χαμένος τουριστικά, τα μισθώματα Απριλίου για τον τουρισμό, ή πρέπει και αυτά να είναι μηδέν, ή για το 3μηνο Απριλίου-Μαΐου-Ιουνίου, να επανέλθει η μείωση του -40% για τις επιχειρήσεις του τουρισμού.

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble