ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουριστικό χωριό χωρίς ρεύμα και νερόΤο Cabo Polonio είναι ένα μικρό παραλιακό χωριό που βρίσκεται στις ακτές του Ατλαντικού, στην ανατολική ακτή της Ουρουγουάης. Στο πιο ακραίο σημείο, υπάρχει ένας μεγάλος φάρος στα βράχια του οποίου ζει μια μεγάλη αποικία από θαλάσσια λιοντάρια. Κανένα από τα σπίτια εδώ δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα ή τρεχούμενο νερό.

Μόνο λίγες επιχειρήσεις έχουν γεννήτριες ή φωτοβολταϊκά ή χρησιμοποιούν την αιολική ενέργεια, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν χωρίς τις στοιχειώδεις ανέσεις. Το πόσιμο νερό προέρχεται τη βροχή, ενώ ο φάρος είναι η μοναδική δομή σε ολόκληρο το χωριό που έχει ηλεκτρική ενέργεια.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ο μόνος τρόπος για να φτάσει κάποιος εδώ είναι με τα πόδια πάνω στην άμμο ή με ένα όχημα 4×4. Κύριο αξιοθέατο του χωριού είναι η παραλία του Ατλαντικού, τα θαλάσσια λιοντάρια αλλά και οι κινητοί αμμόλοφοι της περιοχής. Επίσης μπορεί κάποιος να δει εδώ φάλαινες και φώκιες από τα τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι τον Νοέμβριο, ενώ στον ουρανό θα απολαύσει το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα της Ουρουγουάης.

Από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο μόνο φανατικοί λάτρεις της άγριας φύσης και επιστήμονες το επισκέπτονται, ενώ τον Ιανουάριο, στην αιχμή του καλοκαιριού, αυτό το ήσυχο παραθαλάσσιο χωριό γίνεται ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη στην Ουρουγουάη.

swell adv 2021

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button