ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Thomas Cook στέλνει τους τουρίστες στην Ισπανία

Η βιομηχανία αναμορφώνει τους προορισμούς διακοπών και «στέλνει» σε Ισπανία και Καραϊβική όσους προσανατολίζονταν σε Αίγυπτο και Τουρκία. Τα Κανάρια Νησιά εμφανίζουν άνοδο 27%, οι μεγάλες αποστάσεις 40%, αλλά η Ευρώπη πλήττεται ιδιαίτερα.

Ο ταξιδιωτικός τομέας έχει αναγκαστεί να «αναμορφώσει ολοσχερώς» τους προορισμούς διακοπών μετά τα προβλήματα ασφαλείας και τις τρομοκρατικές απειλές, τόνισε μιλώντας στο CNBC ο Michael Healy, διευθύνων σύμβουλος της Thomas Cook, μίας από τις μεγαλύτερες τουριστικές εταιρείες στην Ευρώπη.

Η βιομηχανία έχει πληγεί ιδιαίτερα από παράγοντες όπως η ασφάλεια και η τρομοκρατία τα τελευταία χρόνια. Προορισμοί όπως η Αίγυπτος και η Τουρκία έχουν χάσει τεράστιους αριθμούς επισκεπτών, οι οποίοι επιλέγουν προορισμούς όπως η Ισπανία και η Καραϊβική.

«Φέτος έχουμε καταφέρει να αναμορφώσουμε ολοσχερώς το πρόγραμμα διακοπών μας για Τουρκία, Αίγυπτο, Τυνησία, και να μεταφέρουμε 1,2 εκατ. κρατήσεις από εκεί προς Ισπανία και άλλους προορισμούς (…) Τα Κανάρια Νησιά έχουν ανέβει 27%, οι μεγάλες αποστάσεις 40%, οπότε διαχειριζόμαστε την αντίδραση», επεσήμανε ο Michael Healy.

Η ηπειρωτική Ευρώπη επίσης έχει χάσει τουρισμό μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες πέρυσι. «Η επιχείρησή μας στο Βέλγιο έχει επηρεαστεί σημαντικά. Σίγουρα θα βγάλουμε λιγότερα χρήματα φέτος εκεί», ανέφερε ο CEO.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close