ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μπορέσει να σωθεί η τουριστική σεζόν 2021;Εάν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στις αρχές του 2021, τότε η τουριστική σεζόν του καλοκαιριού μπορεί να σωθεί, εκτιμά η Capital Economics.

Εάν ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κυκλοφορήσει ευρέως, η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει αρκετά γρήγορα για τον ισπανικό τουριστικό τομέα, εκτιμά η οικονομολόγος του οίκου Τζέσικα Χάιντς, σε μία πρόβλεψη που προφανώς μπορεί να έχει εφαρμογή και για τους υπόλοιπους καλοκαιρινούς τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης, όπως είναι η Ελλάδα.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Η Capital Economics προβλέπει ότι εφόσον το εμβόλιο κυκλοφορήσει στις αρχές του 2021, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα μπορούν να άρουν τα περιοριστικά μέτρα από τον Απρίλιο. Οι χώρες που εξαρτώνται περισσότερο από τους ξένους τουρίστες (και όχι από τον εσωτερικό τουρισμό) θα έχουν το μεγαλύτερο όφελος, εκτιμάται.

Έτσι, η Χάιντς της Capital Economics προβλέπει ότι η καλοκαιρινή σεζόν μπορεί να σωθεί, με τις δαπάνες των ξένων τουριστών να πλησιάζουν στα επίπεδα του 2019 έως τον Ιούλιο.

swell adv 2021

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Σχετικά άρθρα

Back to top button