ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αγιος Νικόλαος: Τέλη Ιουνίου τα εγκαίνεια της επένδυσης στα Πλευρά;«Στο τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιουνίου θα εγκαινιάσουμε την επένδυση στην Ελούντα, που αδειοδοτήθηκε πολύ γρήγορα, και η επιχείρηση είναι έτοιμη να ξεκινήσει την επένδυση».

Μια προαναγγελία-έκπληξη έκανε, μιλώντας σε διαδικτυακό φόρουμ του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, και το ερώτημα που αυτομάτως τίθεται είναι ποια ακριβώς επένδυση έρχεται το τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιουνίου (συγκεκριμένα το σαββατοκύριακο 27/28 Ιουνίου) να εγκαινιάσει αυτοπροσώπως ο υπουργός…

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ψάχνοντας την υπόθεση, και υπό την αίρεση των όποιων επιφυλάξεων, μιας και ο ίδιος ο υπουργός δεν κατονόμασε ούτε σκιαγράφησε ευθέως σε ποιαν ακριβώς επένδυση αναφερόταν, αντιληφθήκαμε ότι πρόκειται για την πολυσυζητημένη επένδυση της ρωσικών συμφερόντων εταιρείας Mirum στο Μεραμπέλο.

Για την ακρίβεια, όπως πληροφορηθήκαμε, ο Άδωνις Γεωργιάδης μαζί με στελέχη φυσικά της Mirum Hellas κατεβαίνουν στα τέλη Ιουνίου εδώ με διττό στόχο: Από τη μια θα εγκαινιάσουν ένα μικρό τμήμα του όλου πολυσύνθετου επενδυτικού πρότζεκτ, εν προκειμένω ένα νέο μπουτίκ ξενοδοχείο στον Αλμυρό, και από την άλλη, στο πλαίσιο κάποιου είδους εναρκτήριας τελετής, θα σηματοδοτήσουν και το εναρκτήριο λάκτισμα για την εκκίνηση υλοποίησης του κυρίως τμήματος του όλου πρότζεκτ που αφορά στην πολυσυζητημένη επένδυση, προϋπολογισμού 410 εκατομμυρίων ευρώ, στα Πλευρά. Επένδυση που προβλέπει την κατασκευή, σε μια έκταση 675 στρεμμάτων, ενός πολυτελούς θερέτρου, το οποίο θα περιλαμβάνει συνδυαστικά παραθεριστικές κατοικίες, ξενοδοχεία, τουριστικό λιμένα-μαρίνα, αθλητικές εγκαταστάσεις και κέντρα αναζωογόνησης.

swell adv 2021

Αυτό λοιπόν που έχει φτιαχτεί και συνεπώς μπορεί να εγκαινιαστεί, όπως ήταν η λέξη που χρησιμοποίησε στην τοποθέτηση του στο φόρουμ ο υπουργός Ανάπτυξης, είναι το “The Island Concept luxury boutique hotel” από την αλυσίδα “Aria Hotels”.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Τα χαρακτηριστικά του ξενοδοχείου

Πρόκειται για ένα boutique ξενοδοχείο στον Αλμυρό, χωρισμένο σε τρία επίπεδα, με συνολικά 15 δωμάτια και σουίτες, ιδιωτικές πισίνες, εστιατόριο, bar, κεντρική πισίνα, υπαίθρια jacuzzi, spa και πρόσβαση σε ιδιωτική παραλία.

Η συγκεκριμένη επιμέρους επένδυση χωροθετείται στο εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο “Ακρωτήρι”, το οποίο εξαγόρασε η εταιρεία Mirum Hellas του Ρώσου επιχειρηματία Βιτάλι Μπορίσοφ.

Η Mirum συμφώνησε με τον όμιλο Λογοθέτη (Grace Hotels), ο οποίος θα λειτουργήσει το ξενοδοχείο υπό το brand των Aria Hotels.

Από εκεί και πέρα, στο βασικό μενού του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της Mirum στον κόλπο του Μεραμπέλου φιγουράρει η μεγάλη τουριστική επένδυση Elounda Hills, που περιλαμβάνει 340 παραθεριστικές κατοικίες προς πώληση, 5άστερο ξενοδοχείο 200 κλινών που θα διαχειρίζεται διεθνής αλυσίδα ξενοδοχείων, μαρίνα για 64 σκάφη κ.ά.

Όπως είχαμε γράψει πριν καιρό, είχε ολοκληρωθεί το κομβικό βήμα με τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης της Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και απαιτούνταν η έγκριση της μελέτης πολεοδόμησης και της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), προκειμένου το έργο να τεθεί στο στάδιο της έκδοσης της οικοδομικής άδειας.

Απ’ ό,τι φαίνεται, οι τελευταίες διαδικαστικές εκκρεμότητες έχουν προχωρήσει και η επένδυση είναι πια προ των πυλών για να ξεκινήσει να υλοποιείται. Βεβαίως, περισσότερα και σχετικές ανακοινώσεις θα έχουμε το σαββατοκύριακο 27-28 Ιουνίου, παρουσία, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, του Άδωνη Γεωργιάδη.

Για να είμαστε απόλυτα ακριβείς, κανένα κομμάτι του όλου επενδυτικού χαρτοφυλακίου δε χωροθετείται γεωγραφικά σε αυτή καθαυτή την περιοχή της Ελούντας. Το μεν νέο μπουτίκ ξενοδοχείο (στη θέση του πρώην ξενοδοχείου “Ακρωτήρι”), που είναι έτοιμο και θα εγκαινιαστεί, είναι στον Αλμυρό, δίπλα ακριβώς στον Άγιο Νικόλαο, ενώ το δε “κυρίως πιάτο” της επένδυσης, που είναι έτοιμο ή σχεδόν έτοιμο να ξεκινήσει να κατασκευάζεται, χωροθετείται στη θέση Πλευρά, στο ύψωμα απέναντι από τον οικισμό του Αγίου Νικολάου.

Προφανώς ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για την Ελούντα, επηρεασμένος από τον τίτλο του όλου επενδυτικού πρότζεκτ της Mirum, που τιτλοφορείται “Elounda Hills”, και ως εκ τούτου δεν είναι παράλογο να μπερδευτεί κάποιος που δεν είναι από την περιοχή ή δεν μπορεί να γνωρίζει την αναλυτική γεωγραφία του τόπου.

Τι είπε ακριβώς ο υπουργός Ανάπτυξης;

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο 9th Greek Investment Forum, που διοργάνωσε διαδικτυακά το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, ανακοίνωσε ότι «από τα τέλη Ιουνίου ξεκινούν οι τελετές μεγάλων επενδυτικών project και θα συνεχιστούν τον Ιούλιο, σε Ελληνικό, Ελούντα, Κασσιόπη και Ερμιόνη.

Σχετικά με το Ελληνικό, ο ίδιος σημείωσε ότι «ξεκινάει και σήμερα άνθρωποι της Intrakat είναι στον χώρο και μελετούν πώς θα ξεκινήσουν. Ο επενδυτής είναι ευχαριστημένος, γιατί ό,τι έχουμε υποσχεθεί έχει γίνει. Γι’ αυτό το τεράστιο project θα γίνει η επίσημη εναρκτήρια τελετή της επένδυσης στις αρχές Ιουλίου και αυτό δείχνει ότι η ελληνική οικονομία δε σταμάτησε από την κρίση COVID-19».

Αναφερόμενος στις υπόλοιπες μεγάλες επενδύσεις, ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε χαρακτηριστικά πως «για το επιχειρηματικό σχέδιο της Κασσιόπης, στη βόρεια Κέρκυρα, ύψους 100 εκατ. ευρώ, που ξεκίνησε το 2012, τώρα έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότηση και θα γίνει εναρκτήρια τελετή για την επένδυση το δεύτερο σαββατοκύριακο του Ιουλίου. Αντίστοιχα και άλλα επενδυτικά πρότζεκτ ξεκινούν.

Την Παρασκευή (σ.σ. αύριο) εγκαινιάζεται το “Koillada Hills” στην Ερμιόνη, το οποίο αδειοδοτήθηκε πιο γρήγορα από ποτέ. Και στο τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιουνίου θα εγκαινιάσουμε την επένδυση στην Ελούντα, που επίσης αδειοδοτήθηκε πολύ γρήγορα και η επιχείρηση είναι έτοιμη να ξεκινήσει την επένδυση» ήταν τα λόγια του Άδωνι Γεωργιάδη.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button