ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα Λιχαδονήσια ίσως να είναι η Καραϊβική της Ελλάδας

Όπως και να δημιουργήθηκαν, είναι γεγονός πως τα Λιχαδονήσια διαθέτουν φυσική ομορφιά πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα.

Τα νερά που τα περιβάλλουν καλύπτουν πλήρως τη χρωματική παλέτα από το τιρκουάζ μέχρι το βαθύ μπλε, οι παραλίες τους είναι ολόλευκες (με άμμο από κοχύλια), μόνο που το πράσινό τους δεν προέρχεται από φοίνικες, αλλά από πεύκα, αγριελιές και θάμνους.

caffeine adv2020b

Αποτελούνται από επτά ακατοίκητα σήμερα νησιά που βρίσκονται κοντά στον Κάβο της Ευβοίας και απέναντι από τα Καμμένα Βούρλα. Την ομορφιά τους σε πλήρη ανάπτυξη μπορεί να την απολαύσει κάποιος μόνο από ψηλά, από ελικόπτερο, όμως οι κάτοχοι σκαφών (ανεξαρτήτως μεγέθους) είναι ασυγχώρητοι εάν δεν τα εντάξουν στους πρωταρχικούς προορισμούς τους.

Στη Μονολιά, το μεγαλύτερο νησί της συστάδας, λειτουργεί αυστηρώς 12:00 με 18:00 ένα διακριτικό beach bar με ξαπλώστρες και ομπρέλες, που καλύπτει ικανοποιητικότατα τις ανάγκες των επισκεπτών ακόμη και στο θέμα του φαγητού. Βέβαια, επειδή στο νησί δεν έχει φτάσει ο ηλεκτρισμός και το νερό, εννοείται πως ακόμη και το τοστάκι που θα παραγγείλεις γίνεται στα κάρβουνα, ενώ δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να το συνοδεύσεις με μια Frozen Margarita.

neratzoulis neo

Στο δεύτερο σε μέγεθος νησάκι, στη Στρογγύλη, βρίσκεται εν λειτουργία ένας όμορφος παλιός φάρος. Το ναυάγιο που βρίσκεται σε βάθος μόλις έξι μέτρων και η πολύ φιλική οικογένεια από ιθαγενείς φώκιες που εδρεύει στα συγκεκριμένα νερά αποτελούν πρώτης τάξεως αξιοθέατα.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button