Τετάρτη, 21 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΤΟΥΡΙΣΜΟΣΤα 5 βήματα για το άνοιγμα στον ελληνικό τουρισμό

Τα 5 βήματα για το άνοιγμα στον ελληνικό τουρισμό

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

«Ηπροσπάθειά μας αναγνωρίζεται στο εξωτερικό περισσότερο από ό,τι στο εσωτερικό», είπε στη Βουλή ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργου Φραγγίδη για το άνοιγμα του ελληνικού Τουρισμού το 2021.

«Ο στόχος του σχεδίου μας είναι να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία που θα υπάρξει – εφόσον η πανδημία μάς το επιτρέψει» επεσήμανε ο κ. Θεοχάρης προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση έχει αποδείξει από την πρώτη ημέρα της πανδημίας ότι θέτει την υγεία των πολιτών σε πρώτη προτεραιότητα».

mechanical adv 2021

Ο ίδιος ανέλυσε εκτενώς τα πέντε βήματα του σχεδίου επανεκκίνησης του τουρισμού, σύμφωνα με το οποίο:

 • Προκειμένου να έρθει κάποιος στη χώρα μας πρέπει είτε να είναι εμβολιασμένος ή να έχει αναρρώσει από την ασθένεια COVID-19 ή να έχει αρνητικό τεστ. «Είμαστε η πρώτη χώρα, από τις 12 Ιανουαρίου, που το πρότεινε αυτό με την επιστολή του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ευρώπη και τώρα η Ευρώπη σταδιακά προχωρά προς αυτήν την κατεύθυνση», σημείωσε ο κ. Θεοχάρης.
 • Μετά την άφιξή του, ο επισκέπτης θα υποβληθεί σε δειγματοληπτικό, στοχευμένο έλεγχο στο αεροδρόμιο με το καινοτόμο σύστημα «EVA».
 • Η ύπαρξη των rapid test δίνει πλέον τη δυνατότητα να εφαρμόζονται συνεχώς.
 • Υπάρχουν ξενοδοχεία καραντίνας, όπου τα κρούσματα θα μπορέσουν να απομονωθούν αυτόματα.
 • Υφίστανται τα υπάρχοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα οποία ισχύουν σήμερα, ενώ το προσεχές διάστημα θα γίνει επικαιροποίησή τους με βελτιώσεις. «Ξέρουν οι επιχειρήσεις τι πρωτόκολλα έχουν να εφαρμόσουν. Στις αμέσως επόμενες ημέρες θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε βελτιώσεις, ώστε με την εμπειρία και την τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει από πέρσι να τα καταφέρουμε πολύ καλύτερα φέτος», τόνισε ο υπουργός.
apostolakis adv 2

Ο κ. Φραγγίδης από την πλευρά του αναφέρθηκε στην επιβαρυμένη επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, την αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί αποτελεσματικά την κρίση και την ανάγκη ανοίγματος του τουρισμού και της οικονομίας, προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευσή τους. Υπογράμμισε πως αν και ο κ. Θεοχάρης ανήγγειλε την 14η Μαϊου ως ημερομηνία έναρξης της τουριστικής περιόδου 2021, έκανε λόγο για την ύπαρξη ενός σχεδίου για το άνοιγμα του τουρισμού, χωρίς όμως να εξειδικεύσει το περιεχόμενό του: «Επιχειρήσεις και εργαζόμενοι του κλάδου δε γνωρίζουν με ακρίβεια τι πρωτόκολλα καλούνται να εφαρμόσουν και αδυνατούν να κάνουν έγκαιρο προγραμματισμό. Και οι τουρίστες όμως, χωρίς σαφές πλαίσιο, δεν αισθάνονται ασφαλείς να ταξιδέψουν. Αυτό αποδεικνύεται και από τις σχεδόν ανύπαρκτες κρατήσεις, που αναφέρουν οι ξενοδόχοι και οι τουριστικοί πράκτορες».

Ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση υλοποιεί ένα σχέδιο στήριξης προυπολογισμού 24 δισ. ευρώ για τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις του κλάδου.

«Το σχέδιό μας έχει αρχή, μέση και τέλος και υλοποιείται, δεν είναι στα χαρτιά. Το ίδιο ίσχυε και πέρσι, όταν εμείς υλοποιούσαμε το σχέδιό μας και εσείς μας εγκαλούσατε ότι δεν είχαμε σχέδιο», τόνισε σημειώνοντας ότι «η χώρα μας, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παίρνει πρωτοβουλίες στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εγώ παίρνω πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού αλλά και του WTTC. Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος οργανισμός χαιρέτησε την παρουσίαση του σχεδίου μας για το άνοιγμα και μας ζητάει να το παρουσιάσουμε ως μοντέλο για το πώς θα ανοίξουν και οι υπόλοιπες χώρες. Αυτό σημαίνει ότι η προσπάθειά μας αναγνωρίζεται στο εξωτερικό περισσότερο από ό,τι στο εσωτερικό. Είναι μια επιτυχία του ελληνικού λαού και εμείς θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό να σημειώνει αυτού του είδους τις επιτυχίες».

Ο ερωτών βουλευτής τόνισε ότι για να επαληθευθούν οι εκτιμήσεις περί ανάκτησης περίπου του 40% των τουριστικών εσόδων του 2019, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στους άξονες της υγείας και ασφάλειας, της επιβίωσης και ενίσχυσης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, της αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος. Αυτό σημαίνει:

 • Ενίσχυση των υγειονομικών δομών, ειδικά στους τουριστικούς προορισμούς, ενέργεια στην οποία ακόμα η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει.
 • Επίταξη ιδιωτικών κλινικών, εκτός από την επίταξη ιδιωτών ιατρών.
 • Έγκαιρος εμβολιασμός των αποδεδειγμένα εργαζόμενων στον τουρισμό.
 • Τακτικά rapid tests σε εκείνους που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.
 • Αύξηση των rapid tests και σωστή ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, κυρίως στους τουρίστες που εισέρχονται οδικά στη Β. Ελλάδα.
 • Σαφή, επικαιροποιημένα και εφαρμόσιμα πρωτόκολλα, που θα διέπουν όλο το φάσμα λειτουργίας του τουρισμού και των ταξιδιών για να αποφευχθούν οι περσινές παλινωδίες, που κόστισαν στον ελληνικό τουρισμό.
 • Έμφαση στις διμερείς συμφωνίες με κράτη καλής επιδημιολογικής κατάστασης και προχωρημένο στάδιο εμβολιασμών.

Ο κ. Φραγγίδης αναφέρθηκε επίσης και στο «θολό τοπίο», στο οποίο εξακολουθούν να κινούνται τα αεροπορικά ταξίδια, η κρουαζιέρα και οι σχολικές εκδρομές, ενώ κάλεσε τον υπουργό Τουρισμού και την κυβέρνηση να δουν φέτος με πιο γενναιόδωρη ματιά τον εσωτερικό τουρισμό, «ώστε να αποφευχθούν τα περσινά πενιχρά αποτελέσματα αλλά και να προχωρήσουν σε ενέργειες όπως η επίλυση του προβλήματος με τους δασικούς χάρτες, που αποτρέπει τις τουριστικές επενδύσεις».

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble