ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στους κορυφαίους προορισμούς η Κρήτη

Αύξηση στον αριθμό των κρατήσεων βλέπουν οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες και οι ταξιδιωτικές εταιρείες μετά και παρά τη μεταβολή της Βρετανίας η οποία διατήρησε την προσεκτική της προσέγγιση και ανανέωσε την ταξιδιωτική της λίστα χωρίς προσθήκες στους «πράσινους» προορισμούς.

Το αντίθετο μάλιστα,  καθώς είδαμε απώλειες από την «πράσινη» λίστα με την Πορτογαλία να βγαίνει επίσημα από την λίστα με τους ασφαλείς προορισμούς της Βρετανίας την Τρίτη και τους Βρετανούς που βρίσκονται ήδη εκεί να προσπαθούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για να προλάβουν το deadline γλιτώνοντας την υποχρέωση της καραντίνας αλλά εκτοξεύοντας τα αεροπορικά εισιτήρια.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ενώ όμως η τελευταία αλλαγή σίγουρα θα αποτρέψει πολλούς Βρετανούς από το σχεδιασμό διακοπών στο εξωτερικό, οι κρατήσεις από τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία για ταξιδιωτικά πακέτα αυξάνονται σταθερά.

Τον τελευταίο μήνα μάλιστα έχουν δει αύξηση περίπου το 52% , σύμφωνα με τα στοιχεία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αεροπορικών κρατήσεων Skyscanner.

Στους δημοφιλείς προορισμούς περιλαμβάνονται οι Πάλμα, Ίμπιζα, Βαρκελώνη, Τενερίφη και Κρήτη.

kingeight 2021a neratzoulis neo bakaliko lagos

Παράλληλα η TUI προσφέρει εκπτώσεις έως και 52% για αποδράσεις της τελευταίας στιγμής στη Μαγιόρκα και τα Κανάρια Νησιά, ενώ η βρετανική EasyJet δήλωσε ότι θα αναβαθμίσει τον ευρωπαϊκό στόλο της παρόλο που οι κανόνες στην εγχώρια αγορά της αλλάζουν συνεχώς, πράγμα που καθιστά αδύνατο τον προγραμματισμό.

Υπενθυμίζεται ότι η τον Μάιο, η TUI,  η οποία βασίζεται στη γερμανική και τη βρετανική αγορά, είχε δηλώσει ότι σχεδιάζει να προσφέρει το 75% της χωρητικότητας του 2019 τους μήνες αιχμής, από Ιούλιο έως του Σεπτέμβριο. Ακόμα και όταν το Ηνωμένο Βασίλειο άφησε εκτός «πράσινης» λίστας την Ισπανία, αγαπημένο προορισμό των Γερμανών, οι Γερμανοί ήταν ήδη σε θέση να κάνουν διακοπές στη χώρα μετά την άρση της γενικής ταξιδιωτικής απαγόρευσης της ΕΕ και η TUI Cruises ξανάρχισε τις δραστηριότητές της.

Η Air France-KLM και η Deutsche Lufthansa προβλέπουν επίσης βελτίωση των τουριστικών ροών αυτό το καλοκαίρι. Η Air France-KLM δήλωσε ότι η χωρητικότητα της ομάδας κατά τη διάρκεια της σεζόν θα είναι το 65% των επιπέδων του 2019, ενώ η Lufthansa έχει προσθέσει ευρωπαϊκούς προορισμούς και έχει δει τις κρατήσεις σε ορισμένες διαδρομές προς την Ισπανία να αυξάνονται στα επίπεδα του 2019.

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button