ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σκέψεις για παράταση της σεζόν σε ξενοδοχεία της Ελούντας

Εν μέσω του δεύτερου κύματος κορωνοϊού που πλήττει όλο τον κόσμο και την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων στην χώρα μας, ο κλάδος του τουρισμού προσπαθεί να κερδίσει ότι περισσότερο μπορεί από μια χαμένη σεζόν και έστω και στο 90 θα πάμε όπως δείχνουν τα πράγματα σε παράταση.

Η TUI όπως σας είπαμε πριν λίγες μέρες, με όπλο και την κρουαζιέρα αναφερε ότι ένα μεγάλο μέρος των πελατών της TUI επέλεξαν φέτος Ελλάδα και, για πρώτη φορά, ο οργανισμός επεκτείνει τη σεζόν έως το Νοέμβριο με δυνατότητα περαιτέρω παράτασής της ίσως και μετά τα Χριστούγεννα. Την Κυριακή είχαμε την άρση της καραντίνας για τους βρεράνους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Κρήτη και αυτό έφερε εκ νέου μια αναζοπύρωση στις κρατήσεις για τα ξενοδοχεία του νησιού.

caffeine adv2020b

Ο Διευθυντής του Blue Palace κ. Σωτήρης Κρεμαστιώτης σε δήλωση του είπε: 

«Στον προγραμματισμό μας ήταν να κλείσουμε στις 20 Οκτωβρίου αλλά λόγω της ζήτησης που παρουσιάστηκε, κυρίως του ανοίγματος της αγγλικής αγοράς, μεταφέραμε το κλείσιμο για τις 31 Οκτωβρίου.

neratzoulis neo

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο είχαμε κρατήσεις για 270 νύχτες, κυρίως από την αγγλική αγορά. Δυστυχώς από την αμερικανική αγορά, στην οποία το ξενοδοχείο μας στηρίζεται αρκετά, οι αφίξεις μας ήταν μηδενικές.

Για το Νοέμβριο προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Θεωρητικά υπάρχει η πιθανότητα για παράταση δύο ακόμα εβδομάδων, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοιο δεδομένο. Όμως, αν συνεχιστεί σε σημαντικό βαθμό αυτό το ενδιαφέρον από τους τουρ οπερέιτορ, τότε θεωρώ ότι είναι εφικτή η παράταση μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Αυτό βέβαια δεν είναι δυνατό για όλες τις μονάδες και για όλες τις περιοχές».

Όσο για την επέκταση γενικότερα της τουριστικής περιόδου, ο κ. Κρεμαστιώτης επισημαίνει ότι «απαιτείται γενικότερη μεθόδευση και δουλειά από πολλούς. Υπό κανονικές συνθήκες, για παράταση της σεζόν πρέπει να βοηθήσει η πολιτεία, τα αεροπλάνα, οι τουρ οπερέιτορ, οι ξενοδόχοι και φυσικά η κοινωνία».

Back to top button