ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ρόδο και Κρήτη επιλέγουν οι Ρώσοι τουρίστες

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς εξελίσσεται η τουριστική σεζόν για την Ρωσική αγορά, καθώς φέτος παρά την αστάθεια που σημειώθηκε με τους προορισμούς όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Τυνησία, αυτή η αγορά κινήθηκε καλά για την χώρα μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χτες ο Σύνδεσμος Τουρ Οπερέιτορ της Ρωσίας, οι μεσογειακοί προορισμοί και η Νοτιοανατολική Ασία προσέλκυσαν φέτος τους Ρώσους τουρίστες, μετά το κλείσιμο της Τουρκίας και της Αιγύπτου.

Τα πρώτα στοιχεία για τις διακοπές των Ρώσων στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι δείχνουν αυξημένη ζήτηση για όλη τη σεζόν για τους μεσογειακούς προορισμούς, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ισπανία και η Ιταλία, ελαφρά αύξηση για την Κροατία και το Μαυροβούνιο και αναγέννηση για τη Νοτιοανατολική Ασία, η οποία τα τελευταία δυο χρόνια είχε μειωμένη ζήτηση, αλλά φέτος προορισμοί της εισέρχονται στην πρώτη δεκάδα των δημοφιλών προορισμών των Ρώσων.

Μια άλλη σημαντική διαπίστωση είναι η αυξημένη ζήτηση για Τυνησία φέτος, σε ποσοστό πάνω από 200% σε σχέση με πέρυσι. Οι πωλήσεις για την Τυνησία βρίσκονται στην πρώτη τριάδα των προορισμών των Ρώσων στο εξωτερικό. Οι Ρώσοι επιδιώκουν φέτος εξοικονόμηση των δαπανών τους στα ταξίδια στο εξωτερικό, επιλέγοντας πιο οικονομικά καταλύματα και πτήσεις.Το μέσο κόστος ανέρχεται στα 600 δολάρια. Οι Ρώσοι, ωστόσο, παραμένουν από τους πιο γενναιόδωρους τουρίστες σήμερα, με τη δαπάνη ανά ταξίδι στο εξωτερικό να φτάνει στα 500 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close