ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ρέτσος | «Πρωταγωνιστής της επόμενης ημέρας… ο ελληνικός τουρισμός»

«Οπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση το πρώτο 4μηνο του έτους, οι υψηλότεροι στόχοι μας αφορούν στο 2ο εξάμηνο, με τα έσοδα να υπολογίζονται μεταξύ του 40% με 50% του 2019», δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.Στο δεύτερο εξάμηνο του 2021 πέφτει πλέον πέφτει το βάρος για την καλύτερη αξιοποίηση του ανοίγματος του τουρισμού, σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας της Ελλάδος ο πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος.

«Πλέον, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση το πρώτο 4μηνο του έτους, οι υψηλότεροι στόχοι μας αφορούν στο 2ο εξάμηνο, με τα έσοδα να υπολογίζονται μεταξύ του 40% με 50% του 2019», είπε ο κ. Ρέτσος και υπογράμμισε ότι «οφείλουμε να προχωρήσουμε ούτως ή άλλως, ανεξαρτήτως της πορείας των εμβολιασμών, σε σύνθετες δράσεις, ώστε να ενδυναμώσουμε τις ροές από τις βασικές μας αγορές, αλλά και να εμπλουτίσουμε τις χώρες προέλευσης επισκεπτών».

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ ζήτησε διμερείς συμφωνίες οι οποίες όμως όπως είπε «θα πρέπει μεταξύ άλλων να περιλαμβάνουν ξεκάθαρους κανόνες, ως προς τις προϋποθέσεις εισόδου και εξόδου επισκεπτών».

Η χώρα μας, συμπλήρωσε ο κ. Ρέτσος, στις 15 Μαΐου, σχεδιάζει να υποδεχθεί τους επισκέπτες της. Έχει συνεπώς την υποχρέωση, να αποτελέσει για εκείνους έναν υγειονομικά ασφαλή προορισμό. Σε πρώτη φάση, αυτό περιορίζει εύλογα την προοπτική υποδοχής μεγάλων τουριστικών ροών. Ωστόσο, οι όποιες προβλέψεις θα πρέπει να είναι ρεαλιστικές, να στηρίζονται σε στοιχεία και να προσαρμόζονται ανάλογα με τις εξελίξεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ.

swell adv 2021

Ο ίδιος αποδίδει αυτή την αβεβαιότητα στο πως κινείται η πανδημία αλλά καις το πώς «κινείται και αποφασίζει η Ευρώπη».

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Όπως σημείωσε «διαπιστώνουμε πως όλα μπορεί να ανατραπούν ανά πάσα στιγμή. Και αυτό προκύπτει τόσο από τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τη Γερμανία, πρόσφατα τη Γαλλία, όσο και από το Ηνωμένο Βασίλειο». Ρεαλισμός λοιπόν και παράλληλα πρωτοβουλίες και κινητικότητα, τρία στοιχεία τα οποία ούτως ή άλλως, διέπουν διαχρονικά τη φιλοσοφία του ΣΕΤΕ.

Ο κ. Ρέτσος εκτίμησε επίσης ότι σε κάθε περίπτωση «ο ελληνικός τουρισμός, θα ηγηθεί αυτής της νέας αρχής» επανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας μετά την πανδημία και τάχθηκε υπέρ ενός συντεταγμένου, στρατηγικού σχεδίου σταδιακού ανοίγματος της αγοράς. Ένα σχέδιο αυστηρών υγειονομικών κανόνων, με την παράλληλη αξιοποίηση των σύγχρονων εργαλείων εξακολουθητικής επιτήρησης της επιδημιολογικής εξέλιξης σε όλη τη χώρα.

Η αποσωλήνωση μίας διασωληνωμένης οικονομίας, απαιτεί μεταβατικό στάδιο, το οποίο και θα κρίνει τελικά την επιτυχία της θεραπείας και την μελλοντική εξέλιξη, είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του και αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης του τουρισμού ζητώντας εκτός των άλλων τη μείωση του ΦΠΑ στη διαμονή έως το τέλος του 2021. Θα αποτελέσει υπογράμμισε, πολύ σοβαρό εργαλείο για τις επιχειρήσεις να ανακτήσουν μεγαλύτερο κομμάτι πελατείας, από μία συρρικνωμένη -για δεύτερη συνεχή χρονιά- παγκόσμια τουριστική πίτα.


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button