ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ρέθυμνο: Τρεις μαγευτικές παραλίες για τις αποδράσεις σας

Η Κρήτη και συγκεκριμένα το Ρέθυμνο είναι ένας από τους πλέον αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς του καλοκαιριού. Οι παραλίες φιλοξενούν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες και δικαίως, χάρις στις πανέμορφες ακρογιαλιές και τα ειδυλλιακά τοπία.

Αυτές είναι μερικές από τις περιοχές που θα πρέπει να επισκεφτείτε αν βρεθείτε στο Ρέθυμνο.

caffeine adv2020b

Άγιος Παύλος

Ο Άγιος Παύλος είναι γνωστός ως ο βασιλιάς των αμμόλοφων. Ο οικισμός στα ανοιχτά της Αγίας Γαλήνης είναι 92 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο και μαζί με την Τριόπετρα, είναι από τους πλέον αγαπημένους προορισμούς των yogis.

neratzoulis neo

agios pavlos

Οι λάτρεις του καλού φαγητού θα χαρούν να μάθουν πως ο οικισμός έχει ουκ ολίγες ταβέρνες, αλλά αρκετά είναι και τα καταλύματα για να φιλοξενήσουν τους τουρίστες.

Αυτό που κάνει την περιοχή να ξεχωρίζει είναι οι πολύχρωμες πτυχώσεις των βράχων στην τοποθεσία Αποπλύστρα και φυσικά οι φαντασμαγορικοί αμμόλοφοι.

Πλακιάς

Ο Πλακιάς προσφέρει άπλετο χώρο για οργανωμένες και μη βουτιές, βόλτες στην παραλία, περιπάτους και ποδηλατάδες. Είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της Κρήτης και φημίζεται ιδιαιτέρως για τα κάθετα βράχια της ανατολικής πλευράς, που αποτελούν πόλο έλξης για τους αναρριχητές.

plakias

Μοναδική είναι επίσης η σύζευξη με την Μονή Πρέβελη, αλλά και οι κόλποι, Δαμνόνι και Αμμούδι, που συγκεντρώνουν τους λάτρεις της ησυχίας.

Πρέβελη

Στην περιοχή υπάρχει μια από τις διασημότερες παραλίες του Ρεθύμνου. Η φυσική ομορφιά του τοπίου και η ειδυλλιακή διαδρομή, γεμάτη φοίνικες, που σε οδηγεί στο σημείο την κάνουν νούμερο ένα επιλογή για πολλούς.

Μια πυρκαγιά το 2010 κατέστρεψε την πανέμορφη αυτή περιοχή, αλλά πολύ γρήγορα αναγεννήθηκε από τις στάχτες της και προσελκύει και πάλι τουρίστες. Η παραλία είναι προσβάσιμη με τα πόδια, αλλά και καΐκι.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button