ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Qatar Airways: Οι πολλές δυνατότητες και η μεγάλη δυναμική δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας

«H Eλλάδα είναι μία από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές αγορές για την Qatar Airways και βλέπουμε να έχει πολλές δυνατότητες και μεγάλη δυναμική», αναφέρει ο Τζον Χάρντινγκ, ένα από τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη της παγκόσμιας αεροπορικής αγοράς, κατέχοντας τη θέση του ανώτατου αντιπροέδρου για την Ευρώπη του εθνικού αερομεταφορέα του Κατάρ, και γι’ αυτό η άποψή του για την Ελλάδα έχει βαρύνουσα θέση.

Πολύ περισσότερο δε που από τη χώρα μας έλαβε το βάπτισμα του πυρός ως Country Manager για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του ’90, όντας υπεύθυνος για τις αγορές της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας, σε μια άλλη μεγάλη αεροπορική στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Από το 2014, ο κ. Χάρντινγκ βρίσκεται στην Qatar Airways και σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις της αεροπορικής εταιρείας, προσπαθώντας να εντοπίσει τις ευκαιρίες στην Ευρώπη και παράλληλα δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, και μάλιστα σε δύσκολες περιόδους, όπως αυτή του 2015 με τα capital controls.

O εθνικός αερομεταφορέας του Κατάρ αποτιμά θετικά τη μέχρι σήμερα παρουσία του στη χώρα μας, η οποία ξεκίνησε το 2005 συνδέοντας την Αθήνα με την Ντόχα με επτά πτήσεις την εβδομάδα, για να τις διπλασιάσει το 2010 και να τις αυξήσει στις 21 τη δύσκολη περίοδο του 2015.«Επενδύσαμε στην ελληνική αγορά σε μια περίοδο δύσκολη για το οικονομικό περιβάλλον της χώρας. Αποφασίσαμε τότε να αυξήσουμε τις συχνότητες των δρομολογίων μας, γεγονός που επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας και την εμπιστοσύνη μας στην Ελλάδα όσον αφορά τη θέση της στον ευρωπαϊκό χάρτη για την Qatar Airways.

Εκτός από την Ελλάδα, η εταιρεία έχει σημαντική παρουσία αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, και δη στη Μεγάλη Βρετανία, στη Γερμανία, στη Γαλλία και την Ιταλία. Μάλιστα, όπως δείχνουν τα στοιχεία, η ελληνική αγορά κατατάσσεται σε μία από τις σημαντικότερες για τον όμιλό μας».

Πράγματι, από το ξεκίνημά της στη χώρα μας μέχρι σήμερα η Qatar Airways έχει διψήφιους ρυθμούς αύξησης, έχοντας μάλιστα επιδείξει μεγάλη ανθεκτικότητα και κατά τη δύσκολη περίοδο της κρίσης και την πτωτική πορεία του τουρισμού της Αθήνας, από τις αρχές της δεκαετίας έως το 2013, οπότε ξεκίνησαν οι ανοδικοί ρυθμοί στη συνολική επιβατική κίνηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close