ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ψηφιακά διαβατήρια υγείας: Σε κίνδυνο οι ελευθερίες των ανθρώπων!Tα ψηφιακά διαβατήρια υγείας δεν θα πρέπει να καθιερωθούν μαζικά πριν τα τεστ και τα εμβόλια τεθούν σε πλήρη κυκλοφορία, σύμφωνα με έκθεση που συνέταξε η καθηγήτρια νομικής του Πανεπιστημίου Exeter, Δρ. Ana Beduschi.

Η αδυναμία αντιμετώπισης ζητημάτων όπως η διαθεσιμότητα και η οικονομική προσιτότητα των τεστ και των εμβολίων θέτει σε κίνδυνο τους ανθρώπους που είναι ήδη ευάλωτοι στην προστασία από τον κορωνοϊό.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Εάν μερικοί άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση ή δε μπορούν να καλύψουν το κόστος των τεστ και των εμβολίων, δεν θα είναι σε θέση να αποδείξουν την κατάσταση της υγείας τους, επομένως οι ελευθερίες τους θα περιορίζονται de facto.

Τα ψηφιακά διαβατήρια υγείας είναι ψηφιακά διαπιστευτήρια τα οποία όταν συνδυάζονται με την ταυτοποίηση, επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να αποδεικνύουν την κατάσταση της υγείας τους.

swell adv 2021

Η Δρ. Beduschi ανέφερε ότι τα κέντρα λήψης αποφάσεων χρειάζεται να επιτύχουν μια ισορροπία μεταξύ της προστασίας των δικαιωμάτων και των ελευθεριών όλων των ατόμων και της διαφύλαξης του κοινού συμφέροντος, αλλά και της αποτελεσματικής διαχείρισης των επιπτώσεων της πανδημίας.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Προειδοποίησε ότι τα ψηφιακά διαβατήρια υγείας μπορεί να καταπατούν ορισμένα βασικά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα, τις ελευθερίες μετακίνησης και τις ειρηνικές συναθροίσεις.

Προειδοποιεί ακόμα ότι η χρήση των διαβατηρίων αυτών μπορεί να έχει αντίκτυπο στην ισότητα και τη μη διάκριση.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button