ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το πρώτο ξενοδοχείο Αμερικανικής αλυσίδας στην Κούβα

Η μεγάλη αμερικανική αλυσίδα ξενοδοχείων Starwood Hotels είναι η πρώτη στο είδος της που ξεκινά επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κούβα μετά την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών τον Δεκέμβριο του 2014 και την ιστορική επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα τον Μάρτιο του 2016.

Η αμερικανική σημαία υψώθηκε πρόσφατα στο πολυτελές ξενοδοχείο «Four Points by Sheraton» στην περιοχή Miramar στην Αβάνα.

Η Starwood Hotels, που έχει στην ιδιοκτησία της 1.300 ξενοδοχεία σε 100 χώρες και στην οποία ανήκουν οι αλυσίδες Meridien και Sheraton, ανέλαβε το management του ξενοδοχείου που ονομαζόταν «Havana’s Quinta Avenida» και παράλληλα, εκπαιδεύει το προσωπικό στο σύγχρονο know- how στον τομέα του τουρισμού.

Το αμερικανικό πλέον κατάλυμα ανήκει στην κατηγορία πολυτελείας με 186 δωμάτια και η τιμή του ανέρχεται στα 246 δολάρια την βραδιά.Η αλυσίδα Starwood Hotels φαίνεται ότι «εισέβαλε» για τα καλά στην τουριστική αγορά της Κούβας αφού αναμένεται σύντομα να αναλάβει και το management ενός ιστορικού ξενοδοχείου της Αβάνας, του Inglaterra, το οποίο διαθέτει 83 δωμάτια και κατασκευάστηκε το 1875.

Ο Mark Toner, εκπρόσωπος του State Department, χαιρέτισε το γεγονός και δήλωσε: «Αυτή είναι μόνο μια συμφωνία, αλλά αυτό που θέλουμε να δούμε είναι μια σταθερή αύξηση σε αυτού του είδους τις επενδύσεις και στην τουριστική υποδομή της Κούβας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close