ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρωτιά για την Κρήτη: Βρίσκεται στις πρώτες θέσεις κορυφαίων ταξιδιωτικών οδηγώνΣτις πρώτες θέσεις των κορυφαίων – σε ολόκληρο τον κόσμο – ταξιδιωτικών οδηγών Lonely Planet και National Geographic Traveller βρίσκεται η Κρήτη.

Εκτός από τη «Μεγαλόνησο», την τιμητική τους στους προτεινόμενους προορισμούς, είχαν η Μάνη, η Κάλυμνος, η Λέρος, τα Μετέωρα, οι Δελφοί, ενώ η Αλόννησος ξεχώρισε από το National Geographic Traveller για τους θησαυρούς που κρύβει στο βυθό της θάλασσας.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Εν μέσω πανδημίας, οι δύο ταξιδιωτικές πλατφόρμες και τα περιοδικά των ομίλων τους, προτείνουν στα εκατομμύρια των αναγνωστών τους παγκοσμίως, να διατηρήσουν ζωντανό το όνειρο της εξερεύνησης και να σχεδιάσουν στις μελλοντικές τους διακοπές σε «πράσινους» και ποιοτικούς γευστικά προορισμούς. Η Ελλάδα, στο σύνολό της, αναδείχθηκε από το Lonely Planet ως ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός του κόσμου στην βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον διατροφή, για το 2021.

Συγκεκριμένα, η αρθρογράφος Kate Armstrong αναφέρει τα εξής:

swell adv 2021

«Οι Έλληνες είναι «πράσινοι» για αιώνες. Η πανάρχαια συνήθεια της καλλιέργειας λαχανικών, της συγκομιδής ελιών και της προετοιμασίας μεταξένιου ελαίου, και το μαγείρεμα με ντομάτες, φρέσκο ψάρι και άγρια χόρτα είναι ο κανόνας για τους περισσότερους, είτε ζουν σε ένα νησί είτε στην ηπειρωτική χώρα. Εάν σε ένα χωριό δεν υπάρχει μοναδικό τοπικό φαγητό από ένα άγριο βότανο ή λαχανικό που παράγεται στην περιοχή, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα έχουν τη δική τους εκδοχή για ένα πιο παραδοσιακό, εθνικό πιάτο»

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Στο μεταξύ οι αρθρογράφοι του National Geographic χαρακτηρίζουν την υποθαλάσσια περιοχή της Αλοννήσου «μια υδαρή χώρα των θαυμάτων» η οποία και θα αποτελέσει το πρωτοσέλιδο της έκδοσης Ιανουαρίου / Φεβρουαρίου.


Σχετικά άρθρα

Back to top button