ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα πρώτα ξενοδοχεία από άμμο στον κόσμο

Έτοιμα να υποδεχτούν τους πρώτους τους πελάτες είναι τα δύο πρώτα ξενοδοχεία από άμμο στον κόσμο. Τα ξενοδοχεία χτίστηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου φεστιβάλ για γλυπτά από άμμο στις ολλανδικές πόλεις Σνικ και Ος.

Τα δωμάτια των ξενοδοχείων είναι πλήρως εξοπλισμένα μονόκλινα με παράθυρα, ηλεκτρικό ρεύμα, τρεχούμενο νερό, αλλά και ασύρματο ίντερνετ.

caffeine adv2020b

Εσωτερικά, κάθε ξενοδοχείο είναι κατασκευασμένο από λεπτούς τοίχους, που καλύπτονται από ενισχυμένη άμμο, προκειμένου να μην καταρρεύσουν.

Παρ’ όλα αυτά, ο εξοπλισμός του μπάνιου και το κρεβάτι δεν ήταν δυνατό να είναι από άμμο, οπότε προτιμήθηκαν πιο παραδοσιακά υλικά.

neratzoulis neo

Εξωτερικά, τα δωμάτια καλύπτονται από γλυπτά ύψους οκτώ μέτρων, τα οποία έχουν το σχήμα της πόλης των Φλίντστοουνς και του Σινικού Τείχους και είναι διακοσμημένα με δράκους και φιγούρες εμπνευσμένες από τον περίφημο στρατό από τερακότα.

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ χρειάστηκαν τέσσερις εβδομάδες για την κατασκευή αυτή, την οποία εμπνεύστηκαν από τα ξενοδοχεία πάγου στη Σουηδία και Φινλανδία.

Όσον αφορά το κόστος της διαμονής, μια διανυκτέρευση για δύο άτομα κοστίζει περίπου 148 ευρώ, στα οποία περιλαμβάνεται και περιήγηση στο Φεστιβάλ γλυπτών. Ωστόσο, η τσουχτερή τιμή δεν φαίνεται να αποθαρρύνει τους περίεργους τουρίστες, αφού τα δωμάτια έχουν γίνει ήδη ανάρπαστα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ξενοδοχεία έχουν προσωρινό χαρακτήρα, καθώς αναμένεται να κλείσουν μετά το τέλος του Φεστιβάλ στις δύο ολλανδικές πόλεις, δηλαδή μετά τις 4 Οκτωβρίου.

Παρ’ όλα αυτά, όσοι έχασαν την ευκαιρία για φέτος μπορούν να κάνουν υπομονή ως του χρόνου, που αναμένεται να ξανανοίξουν. Εξάλλου, φημολογείται έντονα πως το παράδειγμα της Ολλανδίας θα ακολουθήσει η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button