Europlan
KarnagiansToyland - JumboCosmos Fashion

BOX Cafe
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πόσο θα πληγεί ο Ελληνικός τουρισμός από τον πόλεμο στην Ουκρανία;

GMG

DROP CafePalermoTECH HUB

Στο πλήγμα που θα φέρει σε πολλούς τομείς ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά και στα στοιχεία που αφορούν στον ελληνικό τουρισμό, αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Ειδικότερα, ο υπουργός Τουρισμού, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» αναφέροντας αρχικά ότι: «Είμαστε αντιμέτωποι με μία ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία. Πρέπει να στηρίξουμε τους άμαχους, τα παιδάκια και τις οικογένειες. Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία εν έτη 2021 δείχνει ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τί θα γίνει στη συνέχεια. Πρέπει να διδαχθούμε από τις κρίσεις, είναι ότι πρέπει να μιλάει κανείς λιγότερο και να αναλύει τα στοιχεία περισσότερο», δήλωσε αρχικά.

«Είχαμε 400.000 τουρίστες από την Ουκρανία»

«Ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας. 25% του ΑΕΠ της χώρας προέρχεται από τον τουρισμό. Περιμένουμε να δούμε κατά πόσο θα επηρεάσουν τα τουριστικά ρεύματα προς την Ελλάδα, είχαμε 400.000 τουρίστες από την Ουκρανία και εάν η ακρίβεια που προκύπτει από την ενεργειακή κρίση θα επηρεάσει το κομμάτι της μετακίνησης των ταξιδιωτών και εάν αυτό θα πάει στον τουρισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

«Θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να καλύψουμε τα όποια κενά υπάρξουν, εάν υπάρξουν. Εάν κοιτάξουμε τα στοιχεία των κρατήσεων, αεροπορικών εισιτηρίων και της βούλησης που υπάρχει σε πιο μεγάλες αγορές, τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά» είπε.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

«Κάνουμε ότι μπορούμε για να αυξήσουμε τις δυνατότητες να φιλοξενήσουμε κόσμο σε πιο μεγάλη διάρκεια, πιο «υψηλού επιπέδου» τουρίστες, που σημαίνει μεγαλύτερο συνάλλαγμα στη χώρα. Μπορούμε να ανέβουμε γεωμετρικά από τον Απρίλιο, και μπορούμε να έχουμε τουρισμό μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2022», συμπλήρωσε.

«Ο κόσμος θα ταξιδέψει με λιγότερα υγειονομικά πρωτόκολλα»

«Οι πρώτες πτήσεις από ΗΠΑ έρχονται από τις 7 Μαρτίου, έρχονται επίσης και από Καναδά και Αυστραλία και όλων μας η σκέψη είναι αφενός να ξεπεράσουμε την κατάσταση που βιώνουμε και αφετέρου, το πώς θα σχεδιάσουμε μία άρτια επιτυχημένη τουριστική περίοδο», επεσήμανε ο κ. Κικίλιας στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

Zuper Service

«Υπήρχε φόβος από την κοινωνία παγκοσμίως, ωστόσο μετά από μία πολύ δύσκολη περίοδο, δώσαμε μία υποδειγματική μάχη, οι υγειονομικοί και οι υπάλληλοι στα νοσοκομεία, η κοινωνία και η αντιμετώπιση της κοινωνίας σε αυτό το θέμα, έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους και αυτό ουσιaστικά, προώθησε τη χώρα μας ως μία ασφαλής χώρα και μία χώρα που τηρεί τα πρωτόκολλα»

«Ο κόσμος θα ταξιδέψει με λιγότερα υγειονομικά πρωτόκολλα. Για τους έχοντες το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό, όντας εμβολιασμένοι και με τις τρεις δόσεις, αλλά και συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Καναδά και της Αυστραλίας, ο κόσμος δε θα χρειάζεται να κάνει κάποιον παραπάνω διαγνωστικό έλεγο πέραν από το να φέρει το συγκεκριμένο έγγραφο», ξεκαθάρισε ο υπουργός Τουρισμού.

Παράλληλα ο κ. Κικίλιας μίλησε για τις αποφάσεις που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση για τον τουρισμό και τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Η εισήγηση από την κυβέρνηση θα είναι η περαιτέρω μείωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των γραφειοκρατικών διαδικασιών, έτσι ώστε να διευκολύνουμε τους τουρίστες να έρθουν στη χώρα μας, ωστόσο αυτό θα γίνει σε ένα πλαίσιο ασφάλειας και σε ένα ικανοποιητική υγειονομική κάλυψη», πρόσθεσε.

Πώς η ακρίβεια θα επηρεάσει τον τουρισμό

«Η ενεργειακή κρίση είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Η κίνηση που έκανε ο πρωθυπουργός στο συμβούλιο ασφαλείας, να ζητήσει ταμείο στήριξης για την ενέργεια, όπως έκανε και με την πανδημία. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσε 43 δις, μέσα στην πανδημία, σε όλα τα επαγγέλματα και σε όλες τις κοινωνικές τάξεις για να τις στηρίξει. Αυτό σημαίνει ότι και τώρα θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να αντιμετωπίσουμε και αυτή την κρίση», επεσήμανε ο κ. Κικίλιας.

«Υπάρχουν οικογένειες που κινείται γύρω από τον τουρισμό και υπάρχει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον γύρω από το κομμάτι του τουρισμού» κατέληξε στις δηλώσεις του ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button