ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πώς θα ανοίξει ο τουρισμός από τις 15 Ιουνίου

Το «άνοιγμα» του τουρισμού για τις αφίξεις ξένων επισκεπτών από αέρα, ξηρά και θάλασσα από τις 15 Ιουνίου έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Τουρισμού.

«Η Ελλάδα ανακοίνωσε έγκαιρα πώς θα ανοίξει από τις 15 Ιουνίου, υπό την αίρεση ότι τα πράγματα βαίνουν καλώς στον τομέα της υγείας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χάρης Θεοχάρης, στο πλαίσιο των ανακοινώσεων για το σχέδιο των πρωτοκόλλων και της ενιαίας υγειονομικής κάλυψης των νησιών της Ελλάδας, ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού στη χώρα από την ερχόμενη Δευτέρα.

caffeine adv2020b

Αφίξεις από 15/6- 30/6

«Η χώρα ακολουθεί πλήρως τις οδηγίες της ΕΕ για τις απαγορεύσεις σε ταξίδια που δεν είναι απολύτως αναγκαία από χώρες εκτός Ε.Ε.», επισημαίνεται από το υπουργείο Τουρισμού, ενώ από Δευτέρα 15/6 γίνεται το άνοιγμα του αεροδρομίου της Αθήνας και αίρονται οι απαγορεύσεις για πτήσεις από Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία. Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία ανοίγουν μόνο για ταξιδιώτες με συγκεκριμένους σκοπούς. Επιπλέον, διατηρείται η απαγόρευση για τη Μεγάλη Βρετανία και την Τουρκία, ανεξαρτήτως της λίστας της EASA, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια που καταρτίζει τη λίστα των ευρωπαϊκών αεροδρομίων με πιο αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης της COVID-19.

neratzoulis neo

Από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, επιτρέπονται όλες οι πτήσεις, ενώ διατηρείται η απαγόρευση από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Βρετανία, Τουρκία, Αλβανία, Σκοπίων.

Στις θαλάσσιες αφίξεις, υπάρχει απαγόρευση κατάπλου πλοίων από το εξωτερικό σε ελληνικά λιμάνια, όμως επιτρέπεται για σκάφη αναψυχής μνόνο με το πλήρωμα.

Στις χερσαίες αφίξεις, από τις 15 Ιουνίου είναι κλειστά τα σύνορα από Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, πλην των απαραίτητων αναγκαίων επαγγελματικών μετακινήσεων, ενώ ανοίγουν τα σύνορα με τη Βουλγαρία.

Αεροπορικές, χερσαίες και θαλάσσιες αφίξεις από 1/7

Από την 1η Ιουλίου και μετά επιτρέπονται οι αεροπορικές αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, ενώ θα υπάρχει συνδιαμόρφωση της πρότασης της Ε.Ε. για τη λίστα τρίτων χωρών στις οποίες θα συνεχίσουν να υφίστανται περιορισμοί.

Για τις χερσαίες αφίξεις, από την 1η Ιουλίου γίνεται λόγος για άρση περιορισμών από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, ενώ θα υπάρξει επανεξέταση έως τις 30/6 για την Τουρκία.

Για τις θαλάσσιες αφίξεις, επιτρέπεται ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό σε ελληνικά λιμάνια.

Οσον αφορά τους ελέγχους των ταξιδιωτών που έρχονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη γίνεται ο διαχωρισμός εκτός και εντός λίστας της ΕΑSA.

Συγκεκριμένα από αεροδρόμια εκτός λίστας EASA:

– Δειγματοληπτικά τεστ

– Σύσταση για αυτοπεριορισμό στο ξενοδοχείο διαμονής του ταξιδιώτη μέχρι την έκδοση του αποτελέσματος του τεστ

– 14 μέρες καραντίνα σε περίπτωση θετικού τεστ/ ξενοδοχείο καραντίνας

Για τις αφίξεις από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία και αεροδρόμια εντός λίστας EASA:

– Τεστ σε όλους

– 1 μέρα αυτοπεριορισμός σε ξενοδοχείο επιλογής του ταξιδιώτη (Αθήνα ή Θεσσαλονίκη) μέχρι την έκδοση του αποτελέσματος του τεστ

– 14 ΜΕΡΕΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ σε περίπτωση ΘΕΤΙΚΟΥ τεστ/ξενοδοχείο καραντίνας (ισχύει και για Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία)

Για όλες τις χώρες προέλευσης, ισχύει ότι όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα θα συμπληρώνουν με την άφιξη (ή πριν επιβιβαστούν) συγκεκριμένη ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger load factor) με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα (από 1/7 και μετά).

– Δειγματοληπτικά τεστ

– 14 μέρες καραντίνα σε περίπτωση θετικού τεστ/ξενοδοχείο καραντίνας τα οποία θα οριστούν στις πρωτεύουσες νομών και σε όλα τα νησιά

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button